Egyéb · 2021.09.27.

Modern Városok – veszprémi fejlesztések

Megvalósult beruházásokról, jövőbeli tervekről tájékoztatta ma a sajtó képviselőit Hegedűs Barbara alpolgármester. A Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseinek státuszjelentése csütörtökön kerül a képviselő-testület elé.

Veszprémben négy fő fejlesztési területen, több mint százmilliárd forint értékben, tizenhárom projekt szerepel a 2016 májusában indult Modern Városok Program célkitűzései között. Idén átadták a városi sportuszodát, amelynek üzemeltetője a Nemzeti Sportközpont és megvalósult a Csermák Antal Zeneiskola külső-belső felújítása, korszerűsítése és bővítése. Az atlétikai stadion komplex megújításának első ütemében megépült az új tornagyakorló és felújították a dobópályákat.  

A Kittenberger Kálmán Növény és Vadaspark fejlesztésének első fázisa ugyancsak lezárult, a következő etapban három hektáron nagymacska-kifutó és háziállat-bemutató létesül. Szó esett még az Iparos Parkról, a belterületi utak jövőre kezdődő helyreállításáról és a kerékpárút-hálózat bővítéséről is. A Petőfi Színház rekonstrukciójával kapcsolatban elhangzott, hogy az első ütem kivitelezési munkálatai jól haladnak. A második ütem, vagyis magának a színházépületnek az átalakítása és a közvetlen környezet megújítása 2024-ben kezdődhet el a Modern Városok Program keretében.


A város közlekedési helyzetének javulását sokan az Aranyosvölgyi új viadukt megépítésétől remélik. A kiviteli tervek jövő év tavaszára készülhetnek el – mondta az alpolgármester. Ezt követi a közbeszerzési eljárás, majd annak sikeres lebonyolítása után megindulhat az építkezés. Kérdésünkre, hogy reális becslés szerint erre mikor kerülhet sor, Hegedűs Barbara a 2024-2025-ös esztendőt jelölte meg, maga az építkezés pedig további 1,5-2 évet vehet igénybe.

Fotó: a szerző
Hegedűs Barbara számolt be az idén megvalósult beruházásokról


[fbcomments]