Életmód / Hasznos · 2023.03.20.

Mit tehetünk a bőröregedés folyamatának késleltetése érdekében?

A mimikai ráncok megjelenésében számos tényező szerepet játszhat, például a genetika, az életmód és a környezeti hatások, mint a napsugárzás. Ahogyan az érzelmeink kifejezése miatti izomösszehúzódások is. Hogyan lassítható a bőröregedés folyamata, mit tehetünk ez ügyben?

Bőrünkön megmutatkozó jelek, változások

A megjelenő ráncok az öregedés természetes velejárói, egyfajta biológiai és lelki következmények. Fiatalabb korban, egészséges életmód mellett a bőr kellően rugalmas, sugrázó, élettel teli. Egyenletes bőrtónus, sima felszín jellemzi. Ám ahogyan telnek az évek a bőrsejtek osztódása lassul, a dermis pedig vékonyabbá válik. 

A jó hír azonban, hogy választhatunk természetes kozmetikumokat kifejezetten az érett bőr ápolására, melyek beszerezhetők a BIOLA Webshop minőségi szérumainak választékából. Ezek a készítmények anti-ageing hatóanyagokban gazdagok, kizárólag növényi komponensekből készülnek, mentesen a szintetikus összetevőktől és allergizáló alkotóelemektől. 


A korral a kötőszöveti réteg jelentős változáson megy keresztül. Ahogyan telik az idő, meglazul a szerkezete, mélyedések jelenhetnek meg a felületen. Ilyenkor a bőr már kevesebb vizet tart meg, a zsírszerű anyagok kiválasztása sem tökéletes, illetve nehezebben is regenerálódik. 

Anti-ageing hatóanyaggal ellátott biokozmetikumok

A megelőzés szerepe döntő fontosságú az öregedésgátlásban. Megfelelő szépségápolási rutinnal, speciális készítményekkel késleltethető a ráncok megjelenése. Ajánlott például a Bio alaria youthful szérum, melynek alkalmazásával arcbőrünk fiatalosabbá, ragyogóbbá válhat. Hatóanyagai révén támogatja a bőrstruktúra felépítő folyamatokat, ezáltal revitalizált megjelenést kölcsönöz. 

A bőrápolási rutin során alapvető a gondos arctisztítás és a hidratáció. Ezt megtehetjük például a csipkerózsa arctisztító habbal. Nem szabad megfeledkeznünk a szemkörnyékápolásról, hiszen a kritikus területek speciális gondozást igényelnek. 

Hatékony megelőzés, kevesebb ránc

A ráncok minimalizálása érdekében rengeteget tehetünk. Érdemes egy egészségesebb életmódot kialakítani, amelybe beletartozik a változatos, kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres testmozgás, illetve a káros szokásaink elhagyása. Kerüljük a zsírdús és feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, melyek pattanások megjelenését is kiválthatják. 

Köztudott, hogy a dohányzás káros befolyással van bőrünkre, gyorsítja az öregedés folyamatát. Különösen az ajkak környékén válik látványossá, a fokozottabb arcmozgás, valamint a füsttel való érintkezés okán. Érdemes helyette más stresszcsökkentő megoldást választani.

Ami pedig a napsugárzást illeti, az év minden napján figyelmet kell fordítani a fényvédelemre. Sokat tehetünk a megelőzés érdekében, ha csökkentjük a szoláriumozás gyakoriságát és kerüljük a huzamosabb ideig történő napozást, különösen a kritikus időszakban.

Aktív szerepet vállalva a prevencióban, arcbőrünk még tovább megőrizheti fiatalosságát. 


[fbcomments]