Tech / Hasznos / Egyéb · 2023.06.27.

Mire jó a racsnis kulcs?

Ezzel a szerszámmal olyan helyeken is egyszerűen boldogulhatunk, ahova egyébként nehéz odaférni. A racsnis kulcsokkal könnyen kifejthetünk kisebb erőkifejtés mellett nagyobb nyomatékot, valamint gyorsabban és kényelmesebben végezhetjük el a feladatunkat.

Mit várhatunk egy racsnis kulcstól?

Amennyiben valóban professzionális megoldást keresünk a csavarozás fárasztó feladatának kiváltására, akkor az Elefántszerszám.hu Webáruház racsnis kulcsai között rátalálhatunk az ideális megoldásra. Ezek a minőségi szerszámok gyors és hatékony munkavégzést ígérnek. 

Nem kell a csavarok hajtása közben mindig megismételni a levételt és a csavarra való újbóli ráfogást. A racsni kizárólag az egyik irányba húz, ezért elegendő egyszerűen a szár visszaforgatásáról gondoskodni. Ezáltal sokkal gördülékenyebben fogunk tudni dolgozni. Abban az esetben is hatalmas segítségnek bizonyul, amikor eleve szűkös térben kell boldogulnunk a feladattal. 

Milyen munkák során bizonyul hasznosnak?

Az egyik jellemző helyszín az autószerelő műhely, ahonnan nem hiányozhatnak a racsnis kulcsok. De emellett rengeteg karbantartással vagy szervizeléssel, javítással összefüggő munkavégzés során nélkülözhetetlen eszköznek bizonyulnak. Nemcsak szakemberként vagy a műhelyben alkalmazhatjuk hasznos szerszámként, hanem a háztartásban, illetve a ház körül felmerülő munkálatok során is rengeteg előnnyel jár, ha rendelkezünk egy ilyen profi eszközzel.

Milyen típusokat ismerhetünk?

A racsnis kulcsok csoportosítása többféleképpen is megvalósulhat. Az egyik szempont, amelynek mentén ezt megtehetjük, azok a meghajtó négyszögek szerinti osztályozás, amihez természetesen szorosan kapcsolódik a hossz és a nyomaték kérdése is. 

A fogak száma alapján is többféle típus létezik, a 24-es, a 48-as és a 72-es csak a legalapabb változatok, amelyek mellett mások is elérhetők. Minél magasabb ez a szám, annál inkább finomodni fog a szerszám működése is, valamint befolyással van arra nézve is, hogy mekkora szögben tudjuk használni.

A kulcs fejének állása is többféle lehet, sőt fix és billenthető fejű modellek is léteznek. Értelemszerűen az előbbinek nem, az utóbbinak viszont állítható a feje, különböző mértékben, akár 360 fokban is mozdítható, típustól függően. 

A fej rögzítése ilyenkor lehet akár golyós vagy teljes rögzítésű is, de olyan változat is akad, ahol nincs rögzítés. Ezeken felül még a fej kialakítása, illetve formája is lehet egyes esetekben különleges, például a recés megoldással még gyorsabbá válhat a munkavégzés.

A szárak sem egyformák, vannak egyenesek és hajlítottak is, valamint itt is találunk olyan opciót, hogy állíthatunk a száron, ami elsődlegesen azt segíti, hogy minél jobb legyen a hozzáférés. Az ergonomikus fogantyúk révén akkor is komfortosan dolgozhatunk a racsnis kulccsal, ha hosszabb ideig kell a kezünkben tartanunk.


[fbcomments]