Tech · 2022.05.21.

Mire figyeljünk oda polikarbonát vásárlásánál?

A polikarbonátok igen kedvelt anyagok az építőiparban hasznos tulajdonságaik, például könnyű megmunkálhatóságuk miatt. A tartós végeredmény érdekében azonban nem mindegy, milyen forrásból szerezzük be a szükséges alapanyagokat.

Hasznos polikarbonátok

A polikarbonátokat azért kedvelik leginkább a szakemberek, mert nagyon könnyű a velük való munka. Nem szükséges bonyolult, drága, speciális szerszámokat használni hozzájuk, emellett igen rövid idő alatt elvégezhető a felhelyezésük.

Melegítés nélkül lehet őket hajlítani, rugalmasságuknak és kis súlyuknak köszönhetően pedig a szállításuk is igazán egyszerű. Megfelelő tárolás mellett hosszú ideig megőrzik tartósságukat és hatékonyságukat.


Ezenkívül nagyszerű hőszigetelő képességgel rendelkeznek, valamint UV-védett felületük a káros sugárzást is távol tartja. Használhatjuk üvegházak, előtetők építéséhez, garantáltan megállják a helyüket. Tisztításuk sem igényel bonyolult vegyszereket vagy módszert, ezért az átlátszó polikarbonátok még mutatósak is maradhatnak hosszú időn át!

Mire figyeljünk polikarbonátok beszerzésénél?

Polikarbonátokat mindenképpen érdemes megbízható helyről vásárolni, hiszen a tartósságuk múlhat azon, ha gyengébb minőséget vásárolunk, kevesebb pénzért. Mindig ellenőrizzük, hogy az alapanyag milyen osztályú minősítéssel van ellátva, kérdés esetén pedig vegyük fel a kapcsolatot az eladóval.

Leggyakrabban 10 milliméteres vastagságú polikarbonát-lemezekkel találkozhatunk, ezek a legnépszerűbb fajták. Oldalfalként történő felhasználás esetén érdemes utánajárni, hogy a kiválasztott lemez mindkét oldala el van-e látva védőréteggel, ugyanis a napsugárzás ilyenkor mindkét oldalt érheti.

A feladatok elvégzéséhez szükségünk lehet különböző kiegészítő eszközökre, például kupakokra, tömítőgumikra és profilokra. Nem érdemes megfeledkezni a párazáró és áteresztő szalagokról sem, melyek az üregkamrás polikarbonátok szárazságát biztosítják.

Szerezze be a hasznos polikarbonátokat a megbízható Káplár fatelep honlapjáról a jó minőség jegyében!

Tanácsok az elhelyezéshez

Először is érdemes odafigyelni, hogy a szállításnál a lemezeket egymásra fektetve helyezzük el, egyenletes felületen. Máskülönben meghajolhatnak és komoly fejtörést okozhatnak a felhasználás során.

A tartószerkezetet 10 milliméteres vastagságú lemezek esetében 70 centiméterenként szükséges biztosítani, ha lejtésirányú alátámasztásról van szó. Ezzel a mérettel figyelembe vehető a lemezek 210 centiméteres szélessége, valamint az anyag terhelhetősége is.

Mivel a polikarbonát nagy hőmozgásra képes (méterenként 3 milliméteresre), ezért 60 milliméter széles, egyenes felületű alátámasztást kell biztosítani. Ha az alátámasztás régi drótüveggel vagy PVC trapézlemezzel volt megoldva, érdemes teljesen kicserélni azokat a hatékonyság és tartósság érdekében.

Látogass el a Káplár fatelep weboldalára, és fedezd fel a széles kínálatot polikarbonát lemezekből, kiegészítőkből, és egyéb hasznos anyagokból!


[fbcomments]