Életmód / Hasznos / Egyéb · 2022.08.20.

Milyen gyerekcipőt érdemes beszerezni az iskolakezdésre?

Az óvodával ellentétben az iskola már egy kicsit másképp kezeli a gyerekeket. Ilyenkor már nem feltétlenül van szükség benti cipőre, attól függően, hogy milyen intézménybe és hányadik osztályba jár a gyermek.

Alsóban még kényelmes megoldás, hiszen így nem lesz tele a terem kosszal. Már csak az a kérdés, hogy milyen cipők között érdemes válogatni, hiszen fontos, hogy legyen számára bentre és kintre egyaránt kényelmes és minőségi lábbelije. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen darabot érdemes venni neki az iskolába. 

Kinti és benti cipők iskolába

Otthon nyugodtan hagyhatjuk a gyereket zokniban vagy éppen mezítláb, azonban az iskolában ez már nem egészen így van. A váltócipő viselése kötelező, ahogy kintre sem árt olyan típust választani, amely kényelmes, meleg és nem utolsósorban nem ázik be. A Borgo.hu gyerekcipő darabjai között bőven akad belebújós, fűzős vagy éppen tépőzáras változat. Ennek hála pedig mindenki találhat olyan lábbelit, amit a lurkó gyorsan és könnyedén vehet fel és le. 


Fontos, hogy a vászoncipő természetes anyagból készüljön, így garantáltan szellőzni fog a lábuk és komfortosan érzik majd benne magukat. A benti lábbelik amellett, hogy jól tartják a bokát, segítenek megelőzni a lábproblémák kialakulását. Mivel azonban szülőként tisztában vagyunk azzal, hogy mennyibe kerül az iskolakezdés, így igyekszünk a lehető legjobb megoldást megtalálni. Szerencsére azonban a kinti változatok árai sem verdesik az eget, csak jó helyen kell keresgélni. Nem érdemes azonban túl silány és olcsó minőséget beszerezni, hiszen az később hatalmas gondokat okozhat a gyermek lábában. 

Kinti cipők fiúknak és lányoknak

Ahogy készülődünk az őszre, előtérbe kerülnek a zárt lábbelik, amikből szerencsére jócskán lehet válogatni az egyes üzletekben és webáruházakban. Legyen szó sportos, esetleg elegánsabb lányos kivitelekről, manapság már sok olyat találni, amely szoknyához és nadrághoz egyaránt passzolhat. Azok a lányok, akik a laza viseletet kedvelik, a legjobb választás egy Skechers gyerek cipő vagy éppen egy sportcipő, ami kiválóan megállja a helyét a mindennapokban. 

Ami pedig a fiúkat illeti, a látványos és menő változatok nagy kedvencek lehetnek idén is. Legyen szó színes, kék vagy barna modellekről, esetleg egy piros lábbeliről vagy az örökzöld és megunhatatlan tornacipőkről egyaránt, a kisfiúk esetében egyikkel sem lövünk mellé.

Mire figyeljünk gyerekcipő vásárlásakor?

Amikor iskolába választunk a lurkónak cipőt, rendkívül fontos a talp fajtája, az anyaghasználat, illetve a méret. Utóbbi kapcsán érdemes lemérni a gyermek talphosszát, ha nem tudjuk magunkkal vinni a boltba vagy online vásárolnánk. Emellett próbáljunk meg olyat beszerezni, ami a stílusához passzol, hiszen ebben a korban már van önálló véleményük, akad olyan, aminek biztosan jobban fognak örülni. 


[fbcomments]