Kultúra / Életmód / Hasznos · 2022.11.13.

Miért olvasunk romantikus regényeket?

A romantika, a mindent felülíró érzelmek világa a modern, rohanó világunktól már nagyon távol került, ezért sok ember szeret romantikus történeteket olvasni, romantikus filmeket nézni. Az igazán jó romantikus történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem magukkal ragadják az olvasót, és általuk – egy kis időre – átélhetjük a főhős helyzetét.

A romantikus regény népszerűsége

A regény műfaja a 18. században vált népszerűvé, a regényírók az angol polgárok igényeit kielégítendő kalandregényeket, szentimentalista levélregényeket, naplóregényeket írtak. Ezeket a híres irományokat a mai napig ismerjük. Jelentőségük abban is megmutatkozik, hogy általuk a műfaj népszerű lett, s a mai napig az maradt. A szerelmi témájú regények – kortól függetlenül – mindig is közkedveltek voltak.

Napjaink szerelmes regényei olvasmányos stílusukkal kirántanak minket a szürke hétköznapokból. A Mai-Könyv.hu-nál a romantikus regények széles választékát találjuk az olyan népszerű szerzőktől, mint Danielle Steel vagy Nora Roberts. Romantikus regényeik olvasásával feldobhatjuk az unalmas napokat, izgalmat vihetünk az életünkbe. A regény női szereplői között találunk olyan karaktert, akivel szívesen azonosulunk, és az olvasás során átéljük velük az olykor bonyolult érzelmi helyzeteket. 


Könyvet ajándékba

Nemcsak magunkat lephetjük meg egy jó regénnyel, hanem a szeretteinket, barátainkat is. Egy jó szerelmes regénynek a barátnőnk vagy az anyukánk is örülni fog, tehát kiváló ajándék lehet a számára. Ha van egy kedvenc szerzője, akinek szívesen olvassa a regényeit, akkor biztos, hogy az ő regényével nagy örömet fogunk neki szerezni. Így nem lőhetünk mellé az ajándékkal, és nem is kell túl sokat törni rajta a fejünket, hogy mi legyen a tuti jó ajándék.

Az sem mellékes, hogy a sorozatok újabb részeinek megjelenését a rajongók általában nagyon várják, így ha ezt a regény vesszük meg neki, még nagyobb lesz a meglepetés.

Könyv vagy e-book?

A modern technológiai fejlődés következtében ma már elolvashatunk egy regényt az interneten, vagy e-book olvasón is, azonban a papíralapú könyvek olvasása adja az igazi flow élményt. A szerző egy kicsit a lelkét is beleteszi a művébe, s ezáltal az olvasóval személyes kapcsolatot teremt a könyvén keresztül. Ezt az érzést csak a papíralapú könyv adja vissza, a hideg képernyő nem. A könyvet, amely a kedvenc történetünket rejti magában, szívesen tesszük fel a könyvespolcra, őrizgetjük, hogy máskor is kezünkbe vehessük, ha úgy tartja kedvünk. 

Az online könyvrendelés kényelmes, hiszen pillanatok alatt megtaláljuk a keresett kötetet, és gyorsan, egyszerűen meg tudjuk vásárolni. A Mai-Könyv.hu webáruházban gyakran akciósan vásárolhatjuk meg az újdonságokat, ugyanakkor megtaláljuk a korábban megjelent romantikus regényeket is. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]