Egyéb · 2021.10.27.

Miért nem fagyasztja be a kormány az üzemanyagárat?

A benzin ára a héten el fogja érni az 500 forintot, a gázolajé már messze meg is haladta, a kormány mégsem tesz semmit – írja a Nyomtass te is!

Pedig a durván emelkedő üzemanyagár jelentős részét olyan adónemek teszik ki, amiket az állam tesz zsebre. Ezek egy részéről lemondhatna.

– Horvátországban befagyasztják egy szintnél az üzemanyagárakat, ilyesmire készül-e a magyar kormány? – kérdezték Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert.


– A magyar árak még így is a legalacsonyabbak Európában, ezért jelenleg a kormány nem tervez ezzel kapcsolatban semmiféle intézkedést – válaszolta a miniszter.

Szakértők azonnal cáfolták az állítását. Molnár László, a Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója például így nyilatkozott:

– A hétfői adatok szerint Magyarország a benzin esetében a hetedik, a gázolaj esetében a tizennegyedik legolcsóbb az unió 27 tagállamából. Tehát ebből viszonylag könnyen levonható a következtetés, hogy az állítás nem igaz.

És persze az sem mindegy, hogy Nyugat-Európában a mienknél jelentősen magasabb fizetésből kell kifizetni az üzemanyagárat. A múlt szerdán már 496,8 forintba kerül átlagosan egy liter benzin, ugyanennyi gázolajért pedig 513,2 forintot kell fizetni.

A Nyomtass te is! legfrissebb számának további témái:

– Még 17. havi nyugdíjat is fizethetne a kormány, ha nem venne repteret
– A Fidesz szavazatszerzésre használja a közmunkát
– Kicsoda Márki-Zay Péter?
– Dobrev Klára együttműködést ajánlott
– Rohamosan romlik a járványhelyzet
– Élet-halál kérdése a vidéki oltási kampány

Olvassa, nyomtassa, terjessze. Innen letölthető.


[fbcomments]