Tech / Hasznos / Egyéb · 2022.12.13.

Miért érdemes SMTP szervert bérelni?

Ahhoz, hogy egy üzlet sikeres legyen, szükség van némi marketingtevékenységre is. Attól függően, hogy mennyi és milyen vetélytársa van egy vállalkozásnak, eltérő stratégiák válhatnak be.

Megéri hírlevelet küldeni?

A szakemberek abban egyetértenek, hogy a legtöbb területen rendkívül hatékony fegyvernek minősül a hírlevelezés, különösen az AB Plusz SMTP szerver bérlésével. Ha egy látogatót sikerül meggyőzni, hogy iratkozzon fel, akkor az már félsiker: onnantól legálisan bombázhatja az adott vállalkozás különféle kampányokról, akciókról szóló értesítésekkel az adott személyt.

Bár a reklámokat sokan nem szeretik, a hírlevelek megnyitási aránya még mind a mai napig egészen magas. Nem meglepő, ha akár a címzettek 20, 30 vagy akár 40%-a is elolvassa a marketing célú leveleket. Ahhoz képest, hogy a modern kor emberét mennyi inger éri, főként reklámok formájában, ez igen jó aránynak tekinthető. Egy kellően jól megírt tárggyal sokat lehet javítani ezen a számon.


Erre van szükség ahhoz, hogy tömegével tudj leveleket küldeni

Ha megbízhatóan, folyamatosan szeretnél nagy számban hírlevelet küldeni, akkor ehhez hatékony megoldásra lesz szükséged. Nyilvánvalóan az nem működik, hogy egyesével küldöd ki a címzetteknek az üzeneteket, hiszen ez rendkívül időrabló és idegőrlő tevékenység volna.

A megoldást egy dedikált SMTP csomag jelenti. Jó hír, hogy az AB Plusznál minden csomag saját dedikált IP címmel vagy címekkel rendelkezik, az IP címeket pedig karban is tartják. Ez azért fontos, mert így lehet garantálni, hogy ne szerepeljenek spamlistákon. Ez a szolgáltató azt is biztosítja, hogy senki más ne tudja az adott IP címeket használni.

Fontos információk az SMTP szerverek működése kapcsán

Az AB Plusz szolgáltatása lehetőséget ad arra, hogy a hírlevélküldő szoftvered távolról kapcsolódjon az SMTP szerverhez. Ez rendkívül rugalmas konstrukció.

A cég több IP címmel rendelkező SMTP szervereit úgy állította be, hogy az e-mail küldő rendszer véletlenszerűen választja ki, éppen melyik IP címen keresztül juttatja célba az elektronikus leveleket. Ezzel a módszerrel el lehet kerülni azt, hogy túllépd az egyes szolgáltatók által korlátozott, óránként fogadható e-mailek számát.

Fontos szempontok az SMTP szerver bérlés kapcsán

Jól teszed, ha körültekintően választod meg, hogy melyik cégtől rendeled meg a szolgáltatást. Fontos, hogy legyen egy könnyen és mindig elérhető ügyfélszolgálat, amelyik akár ünnepnapon vagy éjjel is segítséget tudjon nyújtani, ha a szükség úgy hozza.

Lényeges, hogy a szerverek legyenek márkásak. Egy gyors SATA3 HDD vagy az SSD meghajtók alkalmasak arra, hogy az e-mailek gyorsan célba érjenek. A stabil hálózat szintén alapvető, egy közvetlen BIX kapcsolattal és folyamatos monitorozással garantálni lehet az ideális hálózati kapcsolatot.


[fbcomments]