Hasznos / Egyéb · 2023.01.12.

Mi a tehertaxi? Gyakorlatilag egy rapid költöztetés!

A tehertaxi-szolgáltatás a költöztetés egy alfaja. Egy olyan szolgáltatás, ami gyors, könnyen kivitelezhető, mégsem elérhető olyan sok szolgáltatónál. Ellenben óriási segítség lehet bizonyos esetekben. Ezt a témát járjuk körbe ebben a cikkünkben.

Mi is az a tehertaxi?

A tehertaxi egy olyan szolgáltatás, ami egy kisebb, közel sem teljes teherautónyi bútorszállítást takar. Jellemzően egy-két vagyontárgy elszállítását jelenti, de egy kisebb, pár tárgyból álló lakás elpakolása is simán belefér ebbe a kategóriába.

Ez olyan szolgáltatásról van szó, ami közkedvelt, mert sok esetben nagyon jól jön. Mégis azt kell mondjuk, hogy nem jellemző a költöztető cégeknél, mivel nem ekkora feladatokra vannak optimalizálva a folyamataik. Bár, lehet találni kivételt is a piacon.


Mikor lehet szükségünk tehertaxira?

Ha végiggondoljuk, bizonyára találunk a saját életünkben is olyan eseteket, amikor nagyon jól jött volna a tehertaxi-szolgáltatás. Amikor egyetlen bútor, hűtő, mosógép, bármi egyéb miatt úgy voltunk, hogy nem keresünk költöztetőt, úgysem jönnek ki ennyiért. Majd megoldottuk utánfutó vagy teherautó bérléssel, családi segítséggel, jobb esetben sérülések és a vagyontárgyunk sérülése nélkül.

Nézzük a jellemző eseteket, amikor mindenképp érdemes ezt a szolgáltatást igénybe vennünk! Ilyen lehet például egyetlen használt bútor vásárlása. De az is, ha egy boltból vettünk új hűtőt, mosógépet, mosogatógépet, tűzhelyet stb. Sok esetben meg van oldva a szállítás, de nem mindig. Ne az tartson vissza álmaink mosogatógépétől vagy hűtőjétől, hogy nem tudjuk elhozni a boltból magunkhoz!

De mindezek mellett egy sima albérletváltás is ebbe a kategóriába eshet, ha nincs sok bútorunk. Például ha egy részben bútorozott lakásról van szó, amibe vettünk magunknak pár bútort vagy elektronikai berendezést.

Miért vállal vagy nem vállal egy cég tehertaxit?

Hiába lehet sokaknak szüksége erre a szolgáltatásra, sajnos rengeteg olyan költöztető cég van a piacon, akik egyáltalán nem vállalnak tehertaxit. Ennek a legfőbb oka az, hogy kevésbé jövedelmező ez a fajta szállítmányozás. Sokkal jobban megéri a cégeknek egy teljes teherautónyi bútort költöztetni, mint csak egy párat.

Ezzel szemben azonban vannak olyan költöztető cégek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akiknél elérhető ez a szolgáltatás. Náluk például a kínálatukban szerepel ez a szállítási mód, amely rugalmasságának köszönhetően nagyon népszerű a megbízók körében.

Az ilyen költöztető cégek azért is tudják ezt megtenni, mert fix állománnyal dolgoznak, így előfordul, hogy nincsenek 100%-osan leterhelve, vagy eleve már ilyen szállításokkal is feltöltik a naptárukat. Míg mások ezzel szemben csak maximum akkor vállalnak be ilyen fuvarokat (előfordulhat, hogy rossz szájízzel), ha lemondják egy-egy megbízásukat.

Ha olyan céget választunk a feladatra, aki kínálja is ezt a szolgáltatást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó kézbe kerülnek bútoraink. Köszönhetően a megfelelő rutinnak és annak, hogy valóban segíteni szeretnének.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]