Szórakozás · 2022.05.24.

Mexikó: egy igazi különlegesség nyárra!

Akik egy merőben felejthetetlen élményre vágynak, és szeretnének megismerkedni egy teljesen más gondolkodásmóddal, gasztronómiai szokásokkal és életszemlélettel, de mellette szeretnék élvezni a tengerpart és a páratlan természeti szépségek vonzerejét, azoknak Mexikó a tökéletes úti cél.

Mexikói utazások változatos kínálata vár

Ebben az országban alapvetően a cél a magas színvonalú, hotelekben elérhető szolgáltatás, így szinte csak többcsillagos szállodákkal találkozhatunk. Igazából nem is nagyon érdemes alacsonyabb rendű szállásokat keresni, és az utazási irodák is a minőségi ellátásra szakosodtak.

Így van ezzel az Utazásszervező is a mexikói kínálatával, melyet számtalan szűrési szempont szerint szűkíthetünk. Ha megvan a kiválasztott időpont, akkor Mexikóra rákeresve a bal oldali menüsorban láthatjuk felsorolva a számtalan hotel elérhetőségét, illetve rákereshetünk ellátásra, valamint sok más egyéb kritériumra is. A szűrési feltételek segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra és a velünk utazók számára legideálisabb szolgáltatást és üdülési csomagot.


Fontos tudnivalók

Mexikó egyrészt nagyon messze van, másrészt pedig teljesen eltérő kultúrával rendelkezik, így biztosra kell mennünk, ha ebben a varázslatos országban szeretnénk idén eltölteni a szabadságunkat. Az országba való beutazáshoz vízum nem, de egy vízumkérő űrlap szükséges. Érdemes a mexikói konzuli szolgálat honlapján folyamatosan tájékozódni az aktuális helyzetről, és idejében elkezdeni mindent megszervezni, a szükséges papírokat összeszedni, beszerezni.

Az országnak 31 tagállama van, és mindegyik bizonyos jogállásokban saját hatáskörrel rendelkezik, így javasolt utánanézni, hogy az a hely, ahová megyünk, milyen speciális előírásokkal rendelkezik. Élelmiszert nem ajánlott bevinni az országba, mert elkobozhatják.

Közbiztonság és bűnözés

A meseszép természeti kincsek mellett szembe kell néznünk Mexikó árnyoldalaival is, és tanácsos tájékozódni különböző internetes oldalakon, fórumokon, esetleg mások által korábban leírt blogbejegyzésekből, hogy mi a jelenlegi helyzet, mire lehet számítani.

Aki az Utazásszervező által javasolt négy- vagy ötcsillagos hoteleket választja, annak nem lesz gondja, hiszen ideje nagy részét a tengerparton vagy a szálloda körül fogja tölteni. De azok számára, akik szeretnének kicsit mélyrehatóbban is megismerkedni az országban lakók életével, bizonyos szabályokat illik betartani.

Nem javasolt egyedül, kíséret nélkül járkálni és sötétedés után sem. Amennyiben taxizni szeretnénk, csak a szállodával alkalmazásban lévő vállalkozások szolgáltatásait vegyük igénybe, mert az ismeretlen taxisok kapcsolatban lehetnek egyéb bűnözői körökkel. Gyakori a lopás, így csak annyi készpénzt tartson magánál az ember, amennyi éppen az adott bevásárláshoz szükséges.

Vizet az ismert módon csak palackozottan igyunk, és vigyázzunk a helyi élelmiszerekkel, mert a mexikóiak rendkívül fűszeresen esznek. A chili a fő fűszernövénye az országnak, és nem ritka, hogy akár sütemény vagy sör elkészítéséhez is felhasználják.


[fbcomments]