Szórakozás / Kultúra / Életmód · 2018.08.18.

MESTERSÉGEK ÜNNEPE – Minden, ami népművészet

Az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe 32. alkalommal várja a látogatókat a Budavári Palotában. 

Aki csodát akar látni, kipróbálná a különböző népi mesterségeket, jó koncerteket szeretne hallgatni, hétfő estig megteheti. Közel ezer mester titkait lesheti meg, megkóstolhatja a népi gasztronómia finomságait.


Mi az első napon, nyitáskor már ott voltunk, ezért tűnhet úgy a fotókat szemlélőknek, hogy kevesen látogatták a Mesterségek Ünnepét, de délutánra már megtelt a vár, lépni is alig lehetett a sok embertől. A rendezvény két színpadán egymást váltották a jobbnál jobb zenekarok, a kézműves mesterek és az árusok fáradhatatlanul válaszolgattak a kíváncsiskodók kérdéseire, a gyerekek a számtalan játszóház valamelyikében vezethették le fölös energiájukat. Az idei kuriózumot a mongol, kínai, kazahsztáni, kirgizisztáni, tádzsikisztáni és üzbegisztáni kiállítók portékája jelentette. A Művészetek Ünnepén senki nem marad vásárfia nélkül, abban biztosak vagyunk.

Azt külön öröm volt látni, milyen sok külföldi kíváncsi a magyar népművészet kincseire és népzenéjére.

A rendezvény ma és holnap 10-től 23, vasárnap 10-től 21 óráig várja a látogatókat. Akinek emellett marad még energiája, és türelemmel végigállja a pénztár előtt kígyózó hosszú sort, az megcsodálhatja a Magyar Nemzeti Múzeum Frida Kahlo-kiállítását is.

A galéria bármelyik fotóra kattintva kinyílik.


[fbcomments]