Kultúra / Életmód · 2019.12.16.

MESEÓRA – A feledékeny tündér

Nagy sikert aratott vasárnap Cziráky Kitty mozgásfejlesztő, jógaoktató és Pap Lívia színésznő „találmánya”, az interaktív meseóra óvodásoknak, hatha jóga elemekkel, mondókákkal, énekkel.

Szilkó, a selyemakác tündér kalandja – szivárványon innen és túl – lehetőséget kínál a gyerekeknek és persze az őket kísérő felnőtteknek, hogy szinte észrevétlenül szereplőivé váljanak a mesének, mely asszociációk sorozata. Együtt szövődik a történet a gyerekekkel, akik különböző – a jógapózok nevei által inspirált – állatok bőrébe bújhatnak. Szilkó útját segítve a csodaerdőbe menet a résztvevők felfedezik a szivárvány színeit. Mindezt egy kedves, Kotyogó nevű mesegyűjtő figura segíti, aki kifogyhatatlan ötleteivel, találós kérdéseivel, verseivel, énekekkel színesíti a foglalkozást, illetve a meseórát.


Az általunk megálmodott mese egy probléma megoldásával kezdődik – meséli Cziráky Kitty mozgásfejlesztő, jógaoktató és Pap Lívia színésznő. – A gyerekek nem akadályt látnak, hanem lehetőséget, hogy hogyan is induljunk el egy úton, mely csupa varázslat. Evidencia, hogy a gyermek érzelmi fejlődéshez nélkülözhetetlen a mese, azaz a verbális kommunikáció, a mesemondás és a mesehallgatás. Ebben a korban meghatározó a mozgás, a mozgástapasztalatok, a fizikai erőnlét fejlesztése is. Célunk, hogy minél több gyermek és felnőtt tapasztalja meg a mese és a mozgás együttes örömét.

A feledékeny tündér című meseórára idén még decemberben még 27-én, 28-án és 29-én, minden alkalommal 11 órakor várják az érdeklődőket a CK jóga-fitness Csillag utca 1. alatti stúdiójában. Bejelentkezés a 06 20 997 5964-es telefonszámon.

A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.


[fbcomments]