Közérzet · 2021.08.25.

Mennyire vagyunk védettek a negyedik hullám előtt?

Szakértők szerint szinte elkerülhetetlen, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma Magyarországot is elérje – írja a Nyomtass te is!

Azok vannak különösen veszélyben, akiket még nem oltottak be, vagy kínait kaptak, de az esetükben nem volt hatásos. Védettség tekintetében a legjobban Budapest, a legrosszabbul Borsod megye áll. Az adatok szerint – amelyeket Szél Bernadett képviselő kért ki – a budapestiek 78 százalékának van védettségi igazolványa, míg a Borsodban lévő Mezőcsáti és az Ózdi járásban mindössze 41 százalék ez az arány.

Augusztusig országosan 6 560 942 védettségi igazolványt postáztak ki Magyarországon. Ez a teljes lakosság számához képest 66 százalékot jelent, de nem mindenki oltás után lett jogosult az igazolványra, mert azt a koronavírusból igazoltan felgyógyultak is megkapták. Ha a járásokat nézzük, akkor a Győri, a Budakeszi, a Dunakeszi és a Szombathelyi járásban a legjobb a helyzet. A legalacsonyabb az arány a Kunhegyesi járásban (mindössze 40 százalék), 41 százalék a Mezőcsáti és Ózdi járásban, és 47 százalék a Hajdúhadházi és Csengeri járásban. A legmagasabb és legalacsonyabb arányokkal rendelkező járások között 35 százalék a különbség. A legalacsonyabb arányokkal bíró települések között borsodi, somogyi és szabolcsi falvak vannak. Csenyétén például 5 százaléknyi lakosnak van védettségi igazolványa, 12 százaléknak a szabolcsi Uszkán, 22 százaléknak a borsodi Farkaslyukon, 25 százaléknak a hevesi Tarnabodon, 26 százaléknak a szolnoki Tiszabőn, 28 százaléknak a borsodi Sajónémetiben. Összesen 65 olyan falu van, ahol 30 százalék vagy az alatti az arány.


A Nyomtass te is! e heti számának további témái:

  • Budapesti támogatásokat tart vissza a kormány, törvényszegő módon
  • Milliárdok az erdélyi katolikus egyháznak
  • Mészáros Lőrinc cége 50 milliárd forint hitelt vesz fel Mészáros Lőrinc bankjától
  • A lakosság háromnegyedének nincs baja a melegekkel
  • A lakásfelújítás és a benzin drágult legjobban júliusban
  • Elkezdődött az aláírásgyűjtés az előválasztáson
  • A dolgozókhoz képest is folyamatosan szegényednek a nyugdíjasok

A nyomtatható aktuális példány innen tölthető le.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu


[fbcomments]