Közérzet · 2017.11.07.

MELLBEDOBÁS – Lábjegyzet a szexuális zaklatáshoz

Nehogy már valamiről elfeledkezzünk ebben a szexuális zaklatás körüli nagytakarításban: hát a nőkről, akik mellbedobással nyernek!

Hoppá és máris igazgatói, igazgatóhelyettesi, tanácsadó, projektvezetői, osztályvezetői stb. székből néznek le ránk. Mert az is egyfajta szexuális zaklatás, sőt prostitúció, ha valaki köldökig érő dekoltázsban jár dolgozni azzal a megfontolt szándékkal, hogy közszemlére tett bájai révén másoknál gyorsabban araszoljon felfelé a ranglétrán.


A bugyivillantás a hivatalban ugyanez az ősi módszer, amiről el kell ismerni, hogy mind a mai napig kiválóan működik. „Csöcsikék” kerülnek így fontos vezető pozícióba nem a kimagasló intellektuális képességeik, hanem a rámenősségük és a testük révén.

Kijelentem és írásba adom, hogy nem vagyok prűd, nem érdekelnek mások szexuális szokásai, az öltözködésben is elfogadó vagyok, tehát el szeretném oszlatni azt a látszatot, hogy a laza stílust szapulom. Éppenhogy nem. De persze azt is tudom, hogy azt írok, amit akarok, az olvasó pedig azt olvas ki belőle, ami neki tetszik.

No szóval, ha zavaró is ezeknek a nőstényeknek a viselkedése, addig nem bosszantana, amíg ki nem derülne, hogy palira vesznek mindenkit. Egy egész közösséget, várost, netalán egy egész országot. És akkor már annyira nincs is kedvem röhögni rajtuk, micsoda kultúráról, micsoda etikáról tanúskodik mulatságosan groteszk nyomulásuk! Ezek azt képzelik, hogy mindenki hülye!

Lehet, hogy az is?

Szegény férfiak! Átérzem a helyzetüket. A középiskolai és az egyetemi tanárok is tudnának mesélni, és mesélnek is néha, mekkora kísértésnek vannak kitéve, amikor a lányok mindent bevetnek egy átmenő osztályzatért, meg úgy egyébként is. Korán elkezdődik az erkölcsi romlás. De persze, a tanárokat sem kell félteni. Komplex kérdéskör, tudom. Csak nem szeretném, ha ez a szál kimaradna a vitából, mert szerintem ez a jelenség is visszataszító. A test áruba bocsátása az érvényesülésért. Erre is oda kellene figyelni minden körülmények között.

 


[fbcomments]