Aláírás rövid / Kék / Közérzet · 2015.06.11.

Megpuccsolnák a MOK elnökét?

Nincs túl sok valóságtartalma annak a hírnek, miszerint le akarnák váltani a szervezet országos elnökét, vélekedik dr. Lestyán János, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezetének Veszprém megyei elnöke. Úgy gondolja, a visszahívásról megjelent írások a korábbi sárdobálás utórengései.

A híradások arról szóltak, hogy a kamara korábbi felügyelőbizottsága lemondásra szólította fel dr. Éger István országos elnököt és a tisztségviselők összességét. Ennek okát a napokban nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben látják, amiben a már nem regnáló felügyelőbizottság tagjai szerint számos gazdasági visszásság található. A volt felügyelőbizottsági tagok a szakminisztertől azt kérik, hogy állítson egy, a tisztújítást ellenőrző felügyelőbiztost a MOK élére.


A megyei elnök elmondta: az Állami Számvevőszék most kiadott véleményének előzetese Veszprémbe (ahogyan máshová is) megérkezett. A vizsgálat kisebb-nagyobb hibákat feltárt, de gazdasági visszaélést nem. Hozzátette: sajnálatos, hogy a kamara megint azért került a médiumok látókörébe, mert ismét negatívumokat lehet írni róla. Köszönhetően azoknak, akik az elmúlt két évben ugyanúgy, mint most, mindenhol, ahol csak lehetett, feljelentették a szervezet vezetőségét. Ennek eredményeként kiterjedt és mélyreható ellenőrzésben nemcsak az országos, hanem a megyei vezetőségnek is része volt.

 [stextbox id=”grey”]A MOKnál négyévente van tisztújítás. Az országos vezetőséget ősszel választják meg, az új kamarai törvény értelmében elnökséget maximum két ciklusban lehet betölteni. Dr. Éger István valószínűleg szeretné kihasználni ezt a lehetőséget és megújrázni a megbízatását. A megyék sokaságában már megtörtént, Veszprémben viszont  június 22-én voksolnak a kamarai tagok. Lestyán doktor nem tagja a szervezet országos vezetőségének és nem is szándékozik ringbe szállni ezért.[/stextbox]

 


[fbcomments]