Közérzet / Kultúra · 2016.02.18.

Megcsináljuk együtt, szívből-szerelemből!

Egy hónapja tettük közzé felhívásunkat a belváros üres kirakatainak berendezésére „szívből-szerelemből”. Az ötlet pozitív visszhangra talált, sok biztatást kaptunk, de nem csak azt, annál jóval többet is! Az egyik üres üzlet tulajdonosa – bár számos keserű tapasztalat van a háta mögött – amolyan megingathatatlan optimistaként elsőként jelezte, hogy örömmel csatlakozik a civil kezdeményezéshez. 

Vagyis önzetlenül és ellenszolgáltatás nélkül felajánlotta a kirakatát, hogy ott, amíg bérlőt nem talál, valami olyan látnivaló kapjon helyet, ami megörvendezteti az arra járó veszprémieket és a város vendégeit. A többi üzlettulajdonos egyelőre hallgat, de az is lehet, hogy nem olvassák (még) a Veszprém-kukacot. Hozzájuk hamarosan bekopogtatunk, mert lelkes olvasóinknak köszönhetően mostanra összegyűlt a kezünkben egy olyan színes ötletcsokor, amelyben ők is megtalálhatják a nekik tetszőt, ha a szándékainkkal egyetértenek. Ízelítőül íme néhány a sok javaslat közül.


„Jó ötlet! Gizella-napra mennyi kiállítással lehetne felöltöztetni a várost! Olyan sok művészeti csoport van…fotók pl. táncegyüttesekről, kórusokról…festők…stb. Nekem tetszik….mi is szívesen dekorálnánk…” – írta Kádárné Hegedűs Veronika, a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozat veszprémi csoportját is képviselve. „Briliáns ötlet!” – dicsérte a kezdeményezést Lőrentei Tamás, aki régi fényképezőgép-gyűjteményéből és a régi Veszprémet bemutató fotóiból ajánlott fel bemutatható darabokat. Gombrich Mester Művészeti Tanodájának vezetője, Hajdu Franciska így írt: „Minden foglalkozás élménydús, és az alkotó gyermekek, valamint az elkészült alkotások is szemet gyönyörködtető látvány nyújtanak. Számomra. A szülők számára. A követők számára. Olyan jó lenne mindezt megmutatni a városban élők, a járókelők, a turisták számára is. Amennyiben a kezdeményezés bármilyen formában megvalósul, szeretnénk csatlakozni, hogy minél több tanodás gyermek mutathassa meg műveit, hogy a járókelők új (gyerek)szemszögből lássák a sixtusi kápolna freskóit, Mona Lisa mosolyát vagy éppen Picasso műveit.”

Továbbra is várjuk olvasóink javaslatait vagy akár közreműködésüket az üzlettulajdonosok megnyerésére és keressük azt a szervezetet, amely – ugyancsak szívből-szerelemből – vállalná az üzlettulajdonosok és a kirakatukban berendezkedők közötti kapcsolattartást, a kiállítók időnkénti cseréjének megszervezését, gördülékeny lebonyolítását.

Mindazokat, akik eddig vagy az elkövetkező napokban csatlakoztak és csatlakoznak hozzánk egy-egy jó ötlettel, március első felében megbeszélésre hívjuk, a pontos időpontot és helyszínt hamarosan közöljük.


[fbcomments]