Közérzet · 2019.05.11.

MEGALAKULT – A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal civil kezdeményezés

A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának elsődleges célja, hogy a demokratikus elvek és értékek szerint működő ellenzéki pártok, illetve társadalmi szervezetek együttműködésével a 2019-es önkormányzati választáson az általa támogatott jelöltek többségbe kerüljenek a képviselő-testületben, illetve az Ellenzéki Kerekasztal által is elfogadott polgármestere legyen Veszprémnek.

Az Ellenzéki Kerekasztal civil kezdeményezésre, az ellenzéki együttműködés szélesítésére és teljes körűvé tételére jött létre informális szerveződésként. Résztvevői ellenzéki összefogást és győzelmet akarnak és nem pozíciókat, éppen ezért a legnagyobb alázattal néznek a jelöltállítás elé, amelynek folyamata során a győzelmi esély és a valódi ellenzéki elkötelezettség lesz a mérce.


Nem hatalmat akarnak, hanem a veszprémiek valódi érdekeit képviselni! Nem a központi hatalom helytartóját, hanem a veszprémiek érdekeinek legfőbb szolgálóját kívánják a polgármesteri székbe ültetni!

Az Ellenzéki Kerekasztal a következő egy hónapban azon dolgozik, hogy a veszprémiek mihamarabb megismerhessék az ellenzék egyéni képviselőjelöltjeit, a polgármesterjelöltet és az ellenzéki kompenzációs lista összetételét.

A kerekasztal megalakulását követően is nyitott marad, ahhoz további, az alapelveket elfogadó pártok és társadalmi szervezetek is csatlakozhatnak. Az Ellenzéki Kerekasztal munkájában részt vevő szervezetek: Lokálpatrióták a Városért, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum, MOST Egyesület, Szolidaritás, Kábelgyártó Vasas Szakszervezet.


[fbcomments]