Sport · 2015.07.12.

Másodperceken múlhat, ki lesz a győztes

Ötvenkét nevezett párossal, két egymást követő márkó–jutaspusztai, egyenként 20–20 kilométeres szakasszal kezdetét vette tegnap délután a 22. Veszprém Rallye. Az első kört a Herczig–Bacigal páros nyerte a Skoda Fabia R5-tel, akik kicsivel több, mint egy másodperces előnnyel értek célba a második Turán Friciék előtt.

A gyors kör után Herczig Norbert felszabadultan nyilatkozott a sajtónak:


„Nagyon jó volt, de látszik, hogy ezek még csak a kezdeti lépések. Picit még utazunk a kavicsokon, keresgettem a megfelelő sebességfokozatot, de tetszik az autó.”

Turán Frigyes az ekképpen  kommentálta az eredményt: „Második időt mentünk, ezen egyértelműen látszik, hogy jó a gumi, a navigátor, az autó. Magabiztosan és pontosan mentünk, nem voltak túlcsúszások, hibák, örülünk az eredménynek.”

A hétszeres abszolút magyar bajnok ifj.Tóth János, Szőke Tamással a navigátorülésben, Peugeot 208 R5-tel jelentős, 15 másodperces hátránnyal csak a 10. helyre tudott beérni:

„Nem sikerült még ráhangolódni a versenyre, nagyon sok hibát vétettem. Ez most így sikerült, ilyennek is lennie kell”  – nyilatkozta később.

Az első gyorsasági után a képzeletbeli dobogó így nézett ki:

1.Herczig Norbert–Bacigal Igor, Skoda Fabia R5 13:06.0

2. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Ford Fiesta R5, +1.3 hátránnyal

3.Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +3.9 hátránnyal

veszprémrallye21

A második kört 18 óra 40 perckor rajtolták el, ahol a Herczig–Bacigal páros esélyt sem adva az őket követőknek, kicsit fokozva a tempót, összetettben már 4 másodpercre növelte előnyét:

„Minden jól sikerült, jó volt az abroncsválasztás, és egyáltalán nem feszítettük túl a húrt a tempót illetően. Az autóról tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, szenzációs és óriási élmény, hogy itt lehetek vele!”

Összetettben a második gyorsaságit követően, egy helyet javítva, szenzációs és látványos autózással az Ollé Sándor–Tóth Zsolt páros a második helyre ért fel.

„Látványosan keresztben autózunk, mert élvezzük, itt-ott ezért bent hagytunk néhány másodpercet. Norbitól csak 3 másodpercet kaptunk, és szerintem lehetne még javítani az eredményen. Azt kell eldöntenünk, hogy időre vagy látványra megyünk, az utóbbi nekünk jobban tetszik!” – nyilatkozta Ollé Sándor még az első kör után.

A Turán Frigyes–Zsiros Gábor páros viszont egy helyet rontva visszaesett a harmadik helyre:

„Jó volt, rendben ment minden. Szerintem a nyom már nagyon mély volt egy-két helyen, de azt gondolom, hogy amiért jöttünk, azt megcsináltuk!”

A szakasz nagy kiesője a hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth volt, ők a gyorsaságin árkot fogtak, a nézők ugyan segítettek újra pályára állniuk, de az autójuk annyira sérült, hogy később kénytelenek voltak feladni a további küzdelmet.

A második gyors után az összetett képzeletbeli dobogója így alakult:

1. Herczig Norbert–Bacigal. Igor, Skoda Fabia R5, 12:55.0 (26:01.0)

2. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +4.3 hátránnyal

3. Turán Frigyes –Zsiros Gábor, Ford Fiesta R5, +5.8 hátránnyal

A verseny ma reggel 8 órakor a kislődi gyorsaságival folytatódik, a nap folyamán a versenyzők hat gyorsasági szakaszon, Kislőd, Hajmáskér, Hegyesd, 95 megtett versenykilométer megtétele után érnek majd célba a Veszprém Arénához, ahol 16 órai kezdettel, célceremónia keretében  ér véget a 22. Veszprém Rallye.

 


[fbcomments]