Közérzet · 2021.10.21.

Márki-Zay vezetésével készül a közös kormányprogram

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül el az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel. Ebben szerdán állapodott meg az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Márky-Zaj vezetésével arról is döntöttek, hogy egy közös ellenzéki választási listát állítanak 2022 tavaszán.

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat. Az előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, hogy ki legyen a fideszes jelöltek ellenzéki kihívója a 106 egyéni választókerületben és ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A szerdai megbeszélésen az ellenzéki vezetők arról is megállapodtak, hogy egy közös listát állítanak 2022 tavaszán az országgyűlési választásokra.

Az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért rendezvényt az Andrássy út–Dózsa György utca sarkára szervezik.

Fotó: 24.hu/Mohos Márton

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!