Választás 2022 · 2022.03.11.

Márki-Zay Péter: Mi minden korrupciót üldözni fogunk!

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje országjáró körútja során Veszprémbe látogatott. Az utcafórumon Csonka Balázs, az összefogás helyi képviselőjelöltje is felszólalt.

– Az április 3-ai választás nem az óvodások nemváltó műtétjéről fog szólni. Arról szól majd, hogy Magyarországon a magyar Putyin fog uralkodni, hogy Magyarország az unió legszegényebb és legkorruptabb országa lesz, vagy elindulunk végre felfelé – mondta Márki-Zay Péter. – Én arra kérem önöket, hogy április 3-án válasszák Európát, válasszák a békét. Április 3-án szavazzanak Csonka Balázsra, és támogassák az Egységben Magyarországért közös listáját!

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje röviden ismertette az Egységben Magyarországért választási programját. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta:


– Mi nem Putyin kiszolgálói, nem a Kínai Kommunista Párt helyi szálláscsinálói, hanem az Európai Unió hűséges tagjai leszünk. Csak Európától várhatjuk a békét és a fejlődést Magyarországon. Három héttel ezelőtt az Európai Unió bírósága kijelentette: tolvajoknak nem ad pénzt. Csak akkor lesz fejlődés ebben az országban, ha mi győzünk, minden uniós pénzt fejlesztésre fordítunk és el is számolunk vele az utolsó fillérig.

Kijelentette: az elszámoltatásnak két garanciája van. Az egyik az, hogy Hadházy Ákosra bízzák a korrupcióellenes tevékenységet és az elszámoltatást.

– Mi minden korrupciót üldözni fogunk! – emelte ki. – A legnagyobb rezsicsökkentés az, ha megszüntetjük a korrupciót.

A másik garancia: a választási győzelem után az összefogás első dolga lesz, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Márki-Zay Péter a győzelmük esetén erős forintot ígért és az euró öt éven belüli bevezetését.

A miniszterelnök-jelölt előtt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és Csonka Balázs, az Egységben Magyarországért hatpárti szövetség Veszprém megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselőjelöltje szólt az egybegyűltekhez.

– Hat nyomós érvem van arra, hogy politizáljak: a hat gyermekem – jelentette ki Komjáthi Imre. – Mi a Fidesz munkaalapú társadalma helyett a megélhetés társadalmát szeretnénk megteremteni! Ennek érdekében felzárkóztatjuk a legalacsonyabb keresetűek fizetését, felemeljük a minimálbért. A mostaninál több munkavállalói jogra van szükség, beleértve a sztrájkhoz való jogot is.

A normalitást és a párbeszédet fogom képviselni a Parlamentben

– Én vagyok az az ember, aki azt kéri önöktől, hogy szavazzanak rám, még ha ez szerénytelenségnek is tűnik! – vette át a szót Csonka Balázs. – Az Orbán-féle jogrendszer nem segíti az emberek boldogulását. Én a jogrendszerhez értek, a Parlament a jogrendszer megalkotója, ezért vállaltam a felkérést, hogy elinduljak a választáson. A demokráciáért mindennap tenni kell. A politika ma szitokszó Magyarországon. Mi másfajta politikát folytatunk, mint a regnáló kormány: gondolkodással és eszmecserével teszünk Magyarországért, magunkért, Európáért. Hiszünk abban, hogy ez a rendszer elszámoltatható, hogy lehet morális alapon politizálni Magyarországon.

Csonka Balázs az utcafórumon

Elmondta: válságok idején a stabil országok stabilak maradnak. Magyarországon azért 400 forint egy euró, mert hazánk gazdasága, jogrendszere instabil. Nyugat-Európában ott van jólét, ahol koalíciós kormányok működnek. Azok a kormányok megvitatják a problémákat, és nem egy ember dönt mindenben. Lehet, hogy a döntéseik nehezebben születnek meg, de jó döntések lesznek.

Csonka Balázs március 1-jén vitára hívta Ovádi Pétert, a Fidesz–KDNP jelöltjét, mostani országgyűlési képviselőjét. Maga vitte el a levelét a képviselő irodájába, de arra a mai napig nem érkezett reakció.

– A Parlamentben a normalitást és a párbeszédet fogom képviselni – tette hozzá. – Európa visszavár bennünket!

A Csonka Balázzsal készült interjúnk itt olvasható.

A vezető képen Márki-Zay Péter. Fotók: a szerző


1 Response

  1. 2022.03.11.

    […] Előző Márki-Zay Péter: Mi minden korrupciót üldözni fogunk! […]

[fbcomments]