Kultúra · 2023.03.31.

MARATON – Hajdu Szabolcs három előadása

Hajdu Szabolcs rendező, filmrendező, színművész trilógiájának három produkcióját egy maratoni napon láthatja a veszprémi közönség április 1-jén, szombaton. Kettőt rendhagyó térben megvalósuló színházi produkcióként a Hangvillában, egyet pedig rendhagyó módon filmváltozatban.

A maraton az Ernelláék Farkaséknál című film vetítésével indul délután három órakor a Hangvilla 3. emeleti stúdiójában. Farkasékhoz az éjszaka közepén váratlanul betoppan a feleség nővére, családostul. Ernelláék egy év után Skóciából érkeztek haza. Az állandóan civakodó Farkasék kénytelenek befogadni őket. A váratlan együttlét régi sérelmeket hoz felszínre, de az új helyzetben mindenki kénytelen a saját életével is szembenézni. A filmet Hajdu Szabolcsék lakásában forgatták. A szereplők: Hajdu Zsigmond, Hajdu Lujza, Tankó Erika, Szabó Domokos, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs.

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor minden csak ismétlődés az ember életében. Sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni. Az előadás a Hangvilla kávézójában lesz délután öttől. Szereplők: Pető Kata, Földeáki Nóra, Szabó Domokos, Gelányi Imre és Hajdu Szabolcs.


Az Egy százalék indián az identitás, az örökölt magatartási modellek, a hímsovinizmus, a feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál. A darabot az Expresszóban láthatja a közönség este hét órától. Játsszák: Tankó Erika, Jakab Juli, Pető Kata, Gelányi Imre, Hajdu Szabolcs, Szabó Domokos és Vereb Szabolcs.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a mailcímen lehet: pannonjegy@gmail.com.

A képen Hajdu Szabolcs a Kálmán-nap című előadás szereplőjeként. Fotó: b32kulturter.hu


[fbcomments]