Közérzet · 2019.07.23.

MÁR MEGINT – Precíz kérdésre semmitmondó válasz

Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő július 7-én az alábbi, szabatosan és világosan megfogalmazott négy kérdést intézte dr. Kásler Miklós miniszterhez a veszprémi kórházban kialakult helyzettel kapcsolatosan.

A Veszprém megyei kormányhivatal laborja július elsejétől már nem vizsgálja a kórházak baktériumtenyészeteit, ott ugyanis többen felmondtak, emiatt pedig nem maradt kapacitás a kórházakra.


Ungár Péter kérdései:

1. Hogy alakulhatott ki ilyen helyzet egy megyei kórházban Magyarországon?

2. Mely szolgáltatóval szerződött a kórház, hogy elvégezzék a szükséges laborvizsgálatokat?

3. A jövőben hol és milyen kapacitásokkal végzik el a vizsgálatokat?

4. Mennyivel kerül majd így többe a szolgáltatás?

A miniszter megbízásából Rétvári Bence államtitkárnak a minap az alábbi választ sikerült megfogalmaznia, ezzel gazdagítva a hivatalos helyekről érkező semmitmondó válaszok gyűjteményét:

A Veszprém Megyei Kormányhivatal továbbra is maradéktalanul ellátja a járóbeteg-szakellátásához és alapellátáshoz kapcsolódó mikrobiológiai vizsgálatok elvégzésére vonatkozó feladatát. A fekvőbeteg ellátáshoz kapcsolódó vizsgálatokat 2019. július 1-jétől már nem a megyei kormányhivatal végzi, hanem a Veszprém megyei kórházakkal szerződő szolgáltatók.

A Veszprém megyei kórházak mindegyike szerződést kötött működési engedéllyel rendelkező szolgáltatóval…, az ellátás folyamatos”.


[fbcomments]