Életmód · 2015.07.28.

Malackrumpli – Megelőlegezett meglepetések konyhája

A tikkasztó hőségben nagyon megéheztünk, és a Balaton partjáról hazafelé megakadt a szemünk a Malackrumpli nevű vendéglő tábláján Balatonfüreden. Az autóban azon poénkodtunk, hogyan kérjünk csirkemellet rizzsel a vicces nevű Malackrumpliban? Aztán betértünk.

Déltájban, éppen a nyitásra értünk oda, és már a rendelésnél is éreztük, hogy ez a hely más lesz, mint a többi. A rendelésfelvétel a bejáratnál történik, és előre kell fizetni annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mi inkább az előnyöket tapasztaltuk, de erről majd kicsit később. A választék kellően rövid, s mint megtudtuk, szezontól függően akár naponta változik. Mégis négy különböző ízlésnek megfelelően tudtunk választani a friss, szezonális alapanyagokból készült ételek közül. A személyzeten nem éreztük, hogy a Balaton-parton éppen szakemberhiány lenne, lelkes, profi csapat szolgálja ki a vendégeket. Alig ültünk le, máris az asztalon volt a bejáratnál rendelt italunk.


Szinte semmi várakozás, és a számlán kapott rendelésszám olyan helyzetet teremt, ami teljesen egyedivé teszi a Malackrumplit. Mivel előre fizettünk, reméltük, nem csalódhatunk, és a választott fogások maradéktalanul meg is érkeztek.

Mániám, hogy kapok-e csapvizet egy étteremben, ha ahhoz van kedvem. A Malackrumpli ebben sem okozott csalódást. A levendula- vagy éppen a hársszörp kitűnő hűsítő volt a nyári melegben, és a friss alapanyagból készült lepények sem okoztak csalódást. Külsejükről ítélve akár pizzának is nevezhettük volna őket, de az nagy hiba lett volna, mert két egészen eltérő tésztafajtáról van szó. A lepény kellően könnyed, ropogós, itáliai ízeket idéző: kolbászos, kétféle helybéli sajt feltéttel és pesztós, parmezánnal.

DSC_0952

Ha már malac és krumpli, akkor „sikerült” egy csirkés-cukkinis rizottót is kérni, pironkodás nélkül. A Malackrumpliban a csirke és a rizottó is elfér egymás mellett. Az eredmény itt is tökéletes lett, és a főétel meghozta kedvünket a desszerthez.

DSC_0956

Irány tehát újra a bejárat, ismét rendelés, és ismét nem csalódtunk. A túrós krém házi baracklekvárral újraértelmezte a magyar krémest, a cukkinis torta eperszósszal pedig édes örömök felé csábított.

DSC_0955

Az már tényleg csak a hab a tortán, hogy esténként kerti mozival is várja a hely a látogatókat. Maradtunk is volna akár estig, de úgy véltük, legközelebbre is kell hagyni valami meglepetést magunknak a Malackrumpliban.

DSC_0959


[fbcomments]