Sárga / Közérzet · 2016.02.03.

Májusban kezdődik Kész Zoltán aláírásgyűjtése

Jogerőre emelkedett a veszprémi országgyűlési képviselő által benyújtott egyik kérdés hitelesítéséről hozott választási bizottsági határozat. Ez magyarul azt jelenti, hogy május 1-jén elkezdik a szükséges 200 ezer aláírás gyűjtését a „Lopásgátló népszavazáshoz”.

Kész Zoltán veszprémi független országgyűlési képviselő még decemberben nyújtott be 13 népszavazási kérdést, hogy megállítsa a Fidesz-kormány féktelen fosztogatását és a drámai méreteket öltött korrupciót. A népszavazási kérdések közül egy hitelesítése február 2-án jogerőre emelkedett, méghozzá az, amelyik az állami cégvezetők kétmillió forintos bérplafonjáról szól, de Kész Zoltán úgy véli, valójában az embereknek arra kell majd válaszolniuk, elegünk van-e abból, hogy egy százalék Fidesz-hűbéres ellopja 99 százaléknyi magyar ember pénzét, jövőjét.


A képviselő szerint a Lopásgátló népszavazás jó alkalom lehet arra, hogy már 2016-ban kimondjuk, 2018 után nem szeretnénk tovább a Fideszt a hatalom környékén látni, és számít minden, a kormány tevékenységével elégedetlen állampolgárra és szervezetre. A referendum technikai lebonyolítása kapcsán elmondta, az aláírásgyűjtést az összes kérdés hitelesítése után kezdik el.

– A kampány és az aláírások gyűjtése május 1-jén kezdődik, és a rendelkezésre álló 120 nap helyett egy hónap alatt fogjuk összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást – mondta Kész Zoltán.

A Lopásgátló népszavazás további öt kérdésének hitelesítéséről a Kúria 90 napon belül dönt.

Drahos Nikolett


[fbcomments]