Majdnem szuper szolgáltatás

A „házhoz menő zöldhulladékgyűjtés” elnevezésű ingyenes lakossági szolgáltatás a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és partnere, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. egyik legszimpatikusabb ötlete. A korábbiaktól eltérően nem kell bejelentkezni, nem kell regisztrálni, csak figyelni, melyik hétvégén esedékes a zöldhulladékgyűjtés a városrészben, és kipakolni a cuccot a kapu mellé. Hurrá, ez szuper, annyira európai!

Sokat dolgoztunk október utolsó hétvégéjén, mert a Dózsavárosban október 30. és november 1. között lehetett kihelyezni a hulladékot. Az apró gallyakat csinos rőzsébe kötöttük, a vaskosabb ágakat méteres körülire daraboltuk, a nagyobb fenyőágakat egy kupacba hordtuk, a lehullott faleveleket zsákokba lapátoltuk, és mindebből egy ésszerűen csoportosított, tetszetős halmot kreáltunk.


Biztos, ami biztos, már az akció első reggelén, vagyis október 30-án felhívtam a szolgáltatót, hogy mindent pontosan értek-e. Megnyugtattak, hogy igen, a zöldhulladékot vasárnap estig lehet kirakni, a folyamatos begyűjtés hétfőn reggel kezdődik a városrészben. November 2-án, hétfőn reggel csak azért hívtam fel az ügyfélszolgálatot, hogy jelezzem, a feladatot végrehajtottuk, de a ház nagyon eldugott helyen van, errefelé alig van forgalom, viszont mindig parkol egy-két kocsi a kapu előtt, s azok eltakarják a gally-levél kupacot. A pontos cím ez és ez… Egy kedves hölgy a vonal végén eloszlatta minden aggályomat, mondván, ha visznek el a háztól kommunális szemetet, magyarul jön a szemeteskocsi a kukákat kiüríteni, akkor a zöldhulladék sem marad a nyakunkon. Ha a hét végéig nem történik semmi, jelentkezzünk újra – tette hozzá búcsúzóul. Nem történt, jelentkeztünk. November 6-án, pénteken este e-mailt írtam, még fotót is mellékeltem a Google-mapsból, hogy merre is kell keresni pontosan az elszállítanivalót. Másnap megjött az automatikus visszaigazolás, hogy a panaszomat regisztrálták, 15 napon belül választ fogok kapni. November 9-én, hétfőn reggel újabb telefon, a hölgy ezúttal is udvarias volt, ígérte, hogy továbbítja a problémát. Amikor ezeket a sorokat írom, 12-én este, még itt van a hulladék. Várunk. Bizakodva, ámde fogyatkozó türelemmel.


[fbcomments]