Közérzet · 2016.05.02.

MAJÁLIS – Nosztalgia a Betekints-völgyben

Ingyenesen osztott virslivel és sörrel idézte fel az egykori május elsejék hangulatát vasárnap a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren a Betekints-völgyben.

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő is az egykori május elsejékre emlékezett megnyitójában, hangsúlyozva, hogy bár a politikai tartalmak megváltoztak, a legfontosabb régen is és ma is az együttlét, a közös szórakozás és pihenés. A képviselő köszöntötte az édesanyákat és nagymamákat is, hiszen idén anyák napját is május elsején ünnepeltük.


Négy csapat versenyzett a bográcsos főzőversenyen, és a kóstolás után a zsűrinek (Hartmann Ferenc, az MSZP Veszprémi Szervezetének elnöke, Kavalecz Tibor, a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület társelnöke és Kész Zoltán) nem volt könnyű eldöntenie, hogyan rangsorolja az ételeket. Az első végül a Bodó família csirkepörköltje lett, második a Lokálpatrióták babgulyása, harmadik a Bakony Művek Nyugdíjasklub gulyása, a negyedik pedig a Pogasits família által főzött gulyás. Remek ételek készültek, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy délre már sok embert odavonzottak az ínycsiklandó illatok, és a zsűrizés után igen hamar kiürültek a bográcsok.


[fbcomments]