Közérzet · 2020.04.02.

MAGYAR STARTUP – Rendezvényeseknek segít az új, ingyenes platform

A koronavírus legnagyobb áldozatainak egyike a magyar gazdaságban a rendezvénypiac – a szervezők és az őket kiszolgáló alvállalkozói réteg. A falunapok, bor- és egyéb gasztrofesztiválok és helyi események szervezőit is érinti a helyzet. Egy magyar startup nekik szeretne hosszú távon segíteni.

A FestSolution néven futó projekt alapítói szerint bármikor is ér véget a járvány okozta veszély, az újrainduló rendezvénypiac túl lesz zsúfolva – a szezon lerövidül, a rendezvények besűrűsödnek, egy-egy időpontban számos rendezvényt tartanak. Erre a helyzetre szeretnének előre megoldást nyújtani.


Kárfelméréssel kezdik

A Magyar Fesztivál Szövetséggel együttműködve, rövidtávon azt szeretnék felmérni, hogy milyen hatással van a koronavírus okozta helyzet a fesztiválok közreműködőire, létrehozóira, működtetőire.

Sokszor megfeledkezünk róla, hogy a fesztiválokban dolgozó kulturális és műszaki szolgáltatókat is súlyosan érinti a jelenlegi és jövőbeni helyzet. Érdekeik képviseletében folyamatos felmérésekkel szeretnénk átfogó képet kapni, hogy pontosan milyen károk okozódnak ebben az ágazatban – mondta Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

Közös naptár a hatékony időpontért

A FestSolution két oldalról közelíti meg és ad megoldást a rendezvénypiacnak. Az egyik, hogy az arra regisztráló szervezők számára egy rendezvénynaptárat tesznek elérhetővé, amit a korábban is működő Festivize nevű applikációban fognak tudni elérni, így lehetőséget teremtve, hogy az adott esemény új időpontját a többiekhez igazodva határozzák meg, ezzel elkerülve, hogy minden fesztivál egy hétvégén legyen megtartva.

Egy platformon: szervezők, kiállítók, fellépők

A másik az újraindulásra fókuszál, amikor a korábban lemondott rendezvényeket hirtelen, nagyon rövid idő alatt kell újraszervezni. Az ingyenesen használható rendszerrel szeretnék megkönnyíteni a szereplők egymásra találását, ezért egy platformra hozzák a szervezőket, kiállítókat, szolgáltatókat, fellépőket, hogy gyorsan és hatékonyan megtalálják egymást.

Célunk, hogy a platform által ne kelljen sok kört futniuk a szereplőknek, hanem azonnal össze tudjuk kötni a szabad kapacitással rendelkező alvállalkozókat a szervezőkkel. Hiszünk benne, hogy ezzel a karitatív kezdeményezéssel, összefogással nagy terhet vehetünk le a szervezők válláról – mondta Poór Szabolcs, a Festivize közösségi fesztiválalkalmazás alapítója.

A rendszerbe már most érdemes jelentkezni a szolgáltatóknak, hiszen ezen keresztül tudnak az előzetes kárfelmérésben is részt venni.

 


[fbcomments]