Közérzet · 2023.03.15.

MAGYAR SAJTÓDÍJ – Elismerték a Nyugat.hu munkáját

A Magyar Sajtódíj a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére hivatott. A díjat idén a Nyugat.hu és a Partizán csapata, illetve a telex.hu két munkatársa kapta.

A díjat évente egyszer, A magyar sajtó napján adja át a MÚOSZ. Az idei Magyar Sajtódíj díjazottjai: Nyilas Gergely és Huszti István, a Telex újságírója és fotóriportere, a Nyugat.hu szerkesztősége, valamint a Partizán szerkesztősége.

A díjat a MÚOSZ elnöke, Kocsi Ilona adta át Roznár Gyöngyi főszerkesztőnek a budapesti MÚOSZ-székházban kedden megtartott ünnepségen. Kocsi Ilona köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a vidéki Magyarországon sokkal nehezebb független sajtót működtetni, mint Budapesten és a vidéki újságírók nagyobb nyomásnak is vannak kitéve. Éppen ezért kimagasló és hatalmas teljesítmény az, hogy a szombathelyi székhelyű Nyugat.hu már több mint húsz éve működik és a megyében piacvezető hírforrás. Hozzátette, hogy Vas az egyetlen megye az országban, ahol egy valóban független és magas szakmai munkát képviselő lap a piacvezető.


A Nyugat.hu tudósításában a többi díjazott neve is szerepel.

Veszprémben, a frissen felújított Ruttner-házban Porga Gyula polgármester adta át a Szabad Sajtó díjat Hajas Bálintnak, a vehir.hu főszerkesztőjének.

A képen balról Roznár Györgyi, a Nyugat.hu főszerkesztője, jobbról Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke. Fotó: Nagy Ákos Balázs


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]