Közérzet · 2018.07.21.

MAGYAR MUTYI – Eltűnt az egyetlen mammográfiás szűrőbusz

Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott egyik mammográfiás szűrőbusz ügyében – írja a Zoom.hu.

Valójában tíz buszt kellene keresni, mert ennyit rendelt a járműből a kormány. A Zoom információi szerint csak ezt az egyet adták át, ráadásul az átadás óta ez is köddé vált.


A rendőrség nyomoz, a nyomozás ismeretlen tettes ellen zajlik, csalás gyanújával, az ügy jelenleg felderítési szakaszban van.

A Zoom.hu újságírója, Kovács Gábor megpróbálta kibogozni, tulajdonképpen mi is történt. Megtudta, hogy a kiírás új szűrőbuszokra szólt, ehhez képest az egyetlen példányba a BKV már beletett vagy 40 ezer kilométert. A busz alvázszámát megváltoztatták, lenullázták a kilométeróráját, és új járműként helyezték forgalomba.

A „főszereplők”, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (a bonyolító), az Ikarus EAG (a gyártó) és a Emberi Erőforrások Minisztériuma (a magyar egészségügyért felelős intézmény) nem reagáltak az újságíró megkeresésére. A H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. (a tender nyertese) is csak a következőket válaszolta: „Társaságunk a megkeresésében hivatkozott beszerzés alapján megkötött szerződésekben vállalt kötelezettségek megsértése nélkül nem tud a feltett kérdésekre válaszolni.”

A teljes cikk itt elolvasható.


[fbcomments]