Kultúra · 2022.06.10.

Magyar Mozgókép Fesztivál – Kulka Jánossal indult

Kulka Jánossal indult a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben, melynek keretében három városban, kilenc helyszínen húsz premiert és nyolcvan filmet láthatnak a mozi szerelmesei ezen a hétvégén. Még akkor is, ha az időjárás nem kedvez a szabadtéri vetítéseknek.

Az ünnepélyes megnyitón volt vörös szőnyeg, fotófal a hírességek megörökítéshez, beszélgetések és üzletkötések az állófogadáson. A fesztivál idei háziasszonya, Juhász Anna kulturális menedzser sorra szólította a színpadra a rendezvény köszöntőit, akik a História Malomkert zöldje helyett a Hangvillába kényszerültek az időjárás miatt. Nem sokat bánkódtak ezen, hiszen a tér elődje, a Séd Filmszínház egykor magyar filmek bemutatójaként és az azokat követő beszélgetések színhelyeként kedvence volt a megyeszékhely lakóinak. A nézők Fazakas Péter A játszma című alkotását láthatták Nagy Zsolttal, Kulka Jánossal, Hámori Gabriellával, Scherer Péterrel és Staub Viktóriával a főbb szerepekben. A hagyományokhoz híven az alkotók megjelentek a vetítés előtt: Fazakas Péter rendező, Hámori Gabriella és Staub Viktória színésznők és a nagy visszatérő, a Kossuth-díjas Kulka János, akit hatalmas vastaps köszöntött.


A képen balról jobbra: Porga Gyula polgármester, Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár és Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a fesztivál megnyitóján a Hangvillában

További találkozókra is számíthat a közönség. Ezek helyszínét és időpontját megtalálják a fesztivál honlapján. Pénteken például Balatonalmádiban Szabad lelkek társasága címmel Trokán Péterrel és színésznő lányaival, Trokán Annával, illetve Trokán Nórával vacsorázhatnak. Ugyanis a szakmai és közönségprogramokat gasztroprogramok is kísérik.


A vezető képen A játszma alkotói, piros zakóban Kulka János. Fotó: Vasvári Tamás/MTI

A fesztivál közönsége
Kép forrása: PESTHY MARTON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]