Aláírás rövid / Kultúra · 2016.05.08.

MAGYAR FILM – Tiszta szívvel

A füredi mozi bevállalja a magyar filmek vetítését. Pár hete a Hurok című thrillert néztük meg, de korábban a Liza, a rókatündért sem Veszprémben láthattuk, hanem ott. Ezúttal Till Attila második nagyjátékfilmjét ajánljuk olvasóinknak, amelyet május 12-étől 18-áig adnak Füreden.

A Tiszta szívvel egy jó kis akcióvígjáték(nak tűnik, aztán kiderül, hogy egyéb műfajok is keverednek benne) egy kerekesszékes bandáról. A csapatban két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, aztán a maffia szolgálatába állnak. Hőseinknek nincs vesztenivalójuk, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között. Miközben a főszereplők egyik tűzpárbajból a másikba vetődnek, megtudjuk, milyen kihívásokkal kell megbirkózniuk nap mint nap a kerekesszékeseknek.


A kerekesszékes bérgyilkost Till Attila kedvenc színésze, barátja, Thuróczy Szabolcs játssza, a két fiatal kerekesszékest pedig két amatőr fiatalember, Fenyvesi Zoltán és Fekete Adám, akik az életben is kerekesszékben töltik a mindennapjaikat. Zitát az a Balsai Móni alakítja, akit a Liza, a rókatündér főszerepében ismert meg az ország, Évit pedig Danis Lídia, a tatabányai Jászai Mari Színház tagja.

A filmnek nemcsak a rendezője, de a forgatókönyvírója is Till Attila, az operatőre pedig Juhász Imre.

A Tiszta szívvel előzetesét itt nézhetik meg, a számos kritika közül egyet pedig itt olvashatnak el.


[fbcomments]