Kultúra · 2018.06.18.

MAGDOLNA – Gyerekszereplőket keresnek

A Magdolna című, Bódi Mária Magdolnáról szóló játékfilmbe gyerekszereplőket keres a SzeretFilm Stúdió. Kilenctől tizenkét éves lányok és fiúk jelentkezését várják. A gyerekeket érintő jelenetek 1933-ban játszódnak, a forgatás augusztus 6-án és 7-én lesz a Káli-medencében.

A jelentkezők rövid jellemzését és fotóját a szülők küldjék el a studio@szeretfilm.hu e-mail címre. További információkért is ezen a címen fordulhatnak a film készítőihez.

Az alkotók gondolatai a filmről

A film szeretetről, szolidaritásról, egy kislány emberfeletti küzdelméről mesél. Magdolna a nélkülözésben és a háború poklában is ember, szeretetet hirdető ember tudott maradni. Mindebben segítségére volt szerető családja és istenhite. Ma, amikor szintén sokan átélhetik a háború borzalmait, fel kell szólalni az erőszak, a nők elleni erőszak ellen. Mindnyájunknak – békében élőknek – a szolidaritáson, nehéz körülmények között élő embertársaink megsegítésen kell dolgoznunk. A gazdaságilag jobb helyzetben élők gyakoroljanak önmérsékletet és szolidaritást. Az emberi lélek egyszerre törékeny és erős. Ápolni és óvni kell, hogy beteljesíthesse küldetését. Törődnünk kell egymással, különösképpen a rászorulókkal. Ez szervezhet minket közösséggé, szeretetalapú közösséggé.

A készülő filmről korábban itt írtunk.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!