Kultúra · 2020.04.30.

MAGDOLNA – A szegedi nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában

A Szeretfilm Stúdió Magdolna című filmje versenybe került a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon. Szegeden lesz tehát a film nyilvános premierje szeptemberben.

A Magdolnát a nevezett 67 játékfilmből választották a nyolc versenyfilm közé. Az erről szóló hír itt olvasható.


Óriási dolognak tartom, hogy olyan filmekkel vagyunk egy mezőnyben, mint például a Magyarország által idén Oscarra jelölt Akik maradtak, amely az Oscar-versenyen bejutott a tíz legjobb idegennyelvű film közé és amely filmalapos támogatással, rendes költségvetésből készült, ellentétben a mi közösségi finanszírozású filmünkkel, amit az átlag magyar filmek költségvetésének körülbelül öt százalékából sikerült megvalósítanunk – mondta Buvári Tamás, a Magdolna forgatókönyvíró-rendezője. – Köszönöm az önfeláldozó alkotóknak, Nagy Katicának, Tóth Zsoltnak, Terner Péternek, Szirtes Edina Mókusnak és a többieknek! Véleményem szerint az is példátlan, hogy egy vidéki nagyváros, Veszprém egymást követően már a második nagyjátékfilmet készíti el összefogásból. Hála minden helyi támogatónak, segítőnek, résztvevőnek!

A Magdolna veszprémi bemutatóját márciusra tervezték az alkotók, de a tervüket meghiúsította a koronavírus. Az elmaradt eseményt pótolják, amint lehet.


[fbcomments]