Sárga / Sport · 2016.11.20.

LOCARGO – Veszprémben a terepkerékpárosok elitje

Tizenhat kategóriában, az előzetes nevezések alapján közel kétszáz bringás érkezik Veszprémbe vasárnap a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-versenyre, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futamára, amelyen a versenyzőket változatos terep és akadálysor várja.

Tóth András, a veszprémi KE alelnöke elmondta, hogy a megyeszékhelyen ötödször rendezik meg a viadalt, amely igen népszerű a téli időszakban is. Az előnevezéskor százötvenen jelezték indulási szándékukat, de várhatóan többen lesznek. A mintegy 2,5 kilométer hosszú pálya talaja füves, jobbára kemény, így egy eső után is csak kismértékben lesz sáros.

A szervezők az élvonal mellett hobbi- és utánpótláskorú kerékpárosokat is várnak.  A Nemzeti Együttműködési Alap pályázat által támogatott rendezvényen a veszprémi fiatalkorú diákok ingyen vehetnek részt. A rajt- és célterület a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban lesz. A helyszíni nevezés vasárnap reggel 9 órakor kezdődik, a női elit mezőnye 11.30-kor, a férfi elit kategória 13.30-kor rajtol.

A terepkerékpár- (cyclocross-) versenyeket az országúti és mountainbike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500–3000 méter hosszú körpályán, amelyk földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon – például teherautó platóján – halad keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.

(A versenyről bővebb információk itt érhetők el.)


[fbcomments]