Közérzet · 2021.01.04.

LMP – Több fényt és több fát 2021-ben!

A gyerekek télen is, amikor korán sötétedik, szeretnek játszani, nagy a mozgásigényük, ezért szükséges a játszóterek közvilágításának megoldása. Kisgyermekes szülők, nagyszülők jelzései alapján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő javaslatot tett a 2021. évi költségvetéshez, amelyben kezdeményezte a Deák Ferenc Általános Iskola és a Damjanich János utca 7. társasház közötti területen elhelyezkedő játszótér megvilágítását.

A játszótér melletti járdaszakaszon a Haszkovó utca 39. déli oldalán a közvilágítás nincs kiépítve – mondja Gerstmár Ferenc,a 2. választókerület önkormányzati képviselője. – Célszerű lenne a problémát egyben kezelni, ami nagyobb költséggel jár, de a játszótér megvilágítása különösen hangsúlyos.


A képviselőtől megtudtuk: a zöldfelületi stratégia célul tűzte ki öt év átlagában évi 520 fa elültetését. A 2020-as ültetések száma ettől jelentősen elmaradt, mindössze 86 fa telepítése történt meg a tavaly decemberi beszámoló szerint. A teljes képhez hozzátartozik a 2019-ben elültetett több mint 1200 fa, ami nem szabad, hogy egyszeri kiugró eset maradjon. A városvezetés ígérete alapján 2021-ben a 2020-asnál több fa ültetésére lesz lehetőség.

Szeretném elérni, hogy ebben az esztendőben előre haladjon a Bakonyalja városrészben a Pöltenberg közpark fásítása – hangsúlyozta. – Foglalkozni kell azzal is, hogy a magánszemélyek közterületen történő faültetése minél egyszerűbb legyen. Bár a városvezetés szerint az engedélyezési eljárás jól működik, a gyakorlati tapasztalatok alapján felmerült a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló rendelet módosításának igénye, amely remélhetőleg a közeljövőben meg fog történni.


[fbcomments]