Közérzet · 2022.01.10.

LMP – Fontos a lakóépületek hőszigetelése

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja kormányra kerülése esetén évente 300 milliárd forintot szán a lakóépületek hőszigetelésére, amivel 100 ezer háztartást lehet épületenergetikai szempontból korszerűsíteni egy év alatt – mondta mai sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc képviselő.

– A lakóépületek hőszigetelése nemcsak sok ezer munkahelyet hozna létre, hanem gazdasági, klímavédelmi és egészségmegőrzési célokat is szolgálna – folytatta. – Egy ilyen energetikai program a lakóházaknál hosszú távon garantálná a magyar családok rezsicsökkentését, miközben jelentősen mérsékelné a környezet- és légszennyezettséget is.

A Jutasi út, Aradi vértanúk útja, Aulich Lajos utca, Haszkovó utca és Munkácsy Mihály utca által határolt terület klímavédelmi jövőképében markánsan megjelenik a lakóépületek hőszigetelése. A közgyűlés által novemberben elfogadott stratégiában a szükséges intézkedéseknél a következő elemeket sorolták fel a témához kapcsolódóan: határoló szerkezetek hőszigetelése, épületenergetikai rendszerek, berendezések korszerűsítése, zöldhomlokzat, zöldtető létesítése.

– Az országos program elindítása azért is mozdítaná elő Veszprémben az ügyet, mert a jelenlegi városvezetés tartósan arra az álláspontra helyezkedett, hogy akkor nyújt támogatást a lakóépületek hőszigeteléséhez, ha majd működik erre vonatkozó állami pályázati rendszer is – árulta el a képviselő. – Az LMP a következő években Magyarország költségvetésének fontos innovatív elemeként tekint a fenntarthatóságot és a helyi gazdaság élénkítését szolgáló megoldásokra, ezért változtatni kíván a mostani helyzeten.


1 Response

  1. Csere Zoltánné szerint:

    Ez lenne a legfontosabb,a legsürgősebb feladat amit el kell végezni. Ezekben a magas panelokban meg lehet fagyni, rengeteg pénz megy el a fütésre, amit érezni sem lehet főleg a legfelső emeleteken, a kiálló falrészek és a tető minden meleget elvesz. Nagyon sürgősen meg kell kezdeni a szigetelés. Eddig ez senkit nem érdekelt, mindenki a másikra mutogatott. Ennek véget kell vetni,nem mehet így tovàbb.!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!