Közérzet · 2018.07.05.

LMP – A kicsi szép

A helyi élelmiszerek értékesítésére a városvezetés a nagyobb városrészek területein hozzon létre piacokat. Vizsgálja felül a városi piac működését és szolgáltatásait, hogy az miként tud a kialakított hálózatba bekapcsolódni – mondta Zelenák Adrián, az LMP képviselőjelöltje mai sajtótájékoztatóján.

Ezt nem csak mi szorgalmazzuk, hanem Veszprém energiastratégiájában is megfogalmazott célkitűzés – folytatta a képviselőjelölt. – Ennek ellenére az elmúlt években nem történt érdemi előrehaladás az ügyben. Fontos, hogy egészséges ételeket együnk, ezért van szükség városrészi termelői piacokra, ahol mindenki számára elérhető zamatos háztáji termékeket lehet vásárolni.


Zelenák Adrián célja, hogy legalább egy piac nyíljon a 8-as választókerület területén, annak érdekében, hogy az itt élők ne csak áruházláncok kínálatából válogathassanak, vagy nagyobb idő- és energia befektetéssel juthassanak helyi termékekhez.

A kicsi szép. A multinacionális cégeknek való teljes behódolás veszélyes – hangsúlyozta. – Igaz ez az élelmiszer-kereskedelemre ugyanúgy, mint a gazdaság más szektoraira. A kormány retorikája roppant multiellenes, gyakorlata a multikat támogatja. Az LMP a kis- és középvállalkozásokat tekinti stratégiai partnernek. Jövőnk kulcsa a kis- és közepes vállalkozói szektor sikeressége. Ezt nem egyedi vagy kampányszerű támogatással lehet elérni: védelmük, képességeik és piacaik növelése állandó és hosszú távú feladat. Ide tartozik, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények az állami, és az önkormányzati szabályozások ellen is támadást jelentenek, az önkormányzatiság végét jelenthetik. Beláthatatlan hatása lehet a helyi gazdaságra, ha a helyi gazdaságot segítő intézkedések ellehetetlenülnek. Ezért is baj, hogy a veszprémi fideszes közgyűlési többség nem támogatta a barcelonai nyilatkozathoz való csatlakozást, amit Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő kezdeményezett.


[fbcomments]