Közérzet · 2023.05.30.

LEVEGŐT! – Akció az oktatás megreformálásáért

Június 1-jén, csütörtökön az ország számos pontján, így Veszprémben is akciót szerveznek az oktatásért.

Az akciót a Tanítanék Mozgalom és a noÁr kezdeményezte. Június elsején 17 órakor Veszprémben, a Szent Imre téren (a Kossuth utcai szökőkútnál) állnak ki közösen az oktatás megreformálásáért.

Az aHang közleményében a következő olvasható: „Nem az erőszakra, nem a státusztörvényre! A kormány olyan új törvényt tervez elfogadni, amivel bosszút áll a pedagógusokon és a diákokon. Ezt nem hagyhatjuk! Legyen június elseje az a nap, amikor Miskolctól Veszprémen, Szekszárdon, Dunaújvároson, Budapesten át egészen Debrecenig közösen felszólalunk, és megmutatjuk, hogy az oktatás jövője az országunk jövőjét jelenti!”

A megyeszékhely eseményét a Veszprém a közoktatásért csoport szervezi.

A vezető kép a tavaly októberi, fővárosi diáktüntetésen készült. Fotó: RTL Klub/Molnár Gábor

Jelentkezzen aktivistának a 7IGEN-es oktatási népszavazás aláírásgyűjtő kampányhoz! Amennyiben a május 2-án beadott hét népszavazási kérdést hitelesíti a Nemzeti Választási Bizottság, akkor az Egységes Diákfront, az aHang és a Tanítanék Mozgalom szervezésével a következő hónapokban 200 ezer aláírás összegyűjtése a cél. Ehhez ezerötszáz bátor és tettre kész aktivistát keresnek az ország minden pontjáról, hogy segítsenek sikerre vinni a kampányt.

Aktivistának IDE kattintva tud jelentkezni a kérdőív kitöltésével.

Ha még nem írta alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógus Egység, a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform által közösen indított petíciót a státusztörvény bevezetése ellen, akkor csatlakozzon a közel 30 ezer aláíróhoz!

A petíciót IDE kattintva tudja aláírni.


1 Response

  1. 2023.06.02.

    […] Felemelő volt csütörtökön délután a Bástya áruház melletti téren a tömegben ácsorogni. Diákok, tanárok, szülők mondták el az oktatással kapcsolatos véleményüket. Az ország 15 városában, köztük Veszprémben is megtartották a Levegőt! elnevezésű utcafórumot. […]

[fbcomments]