Hasznos / Egyéb · 2023.08.21.

Létezik-e ideális utazójáték?

Sok szülő áll tanácstalanul a teli bőrönd felett, mikor utazni indulnak, hogy vajon milyen játékot csomagoljon el gyermekének? Olyanra lenne szükség, ami kis helyen is elfér, fejlesztő hatással is bír, és nem szóródik szanaszét az út során. De vajon létezik ilyen?

Igen, létezik kimondottan utazáshoz tervezett játék 4–8 éves gyerekek számára! Ez pedig nem más, mint a Smart Games kiadó Magnetic Travel sorozata, amely a Compaya társasjátékbolt kínálatában is megtalálható. Nézzük, mit tudnak ezek a mágneses utazójátékok!

Az utazás alatt is lehet önfeledten játszani

Nem kell többé hallgatni a folytonos kérdést a kocsiban: „Ott vagyunk már?”, ha a Smart Games Magnetic Travel játékai közül viszünk magunkkal egyet az útra. Ez az érdekes és izgalmas játék ugyanis hosszú időn át képes lekötni a gyerkőcöt, akinek így eszébe sem jut majd minket nyaggatni azzal, mikor érkezünk már meg a szállásra.

A Magnetic Travel játékok egyszemélyesek, és mindegyik változatuk 48 darab, különböző nehézségű feladványt tartalmaz. Ahogy a gyerkőcök megoldják az egyre fifikásabb feladatokat, fejlődik a logikájuk, a problémamegoldó képességük és a türelmük is.

A mágneses utazójátékok azért is hasznosak, mert az alkatrészeik nem tűnnek el. Kicsi, kompakt méretük miatt is ideálisak utazáshoz, egyáltalán nem foglalnak el sok helyet, a gyerekek hátizsákjában is elférnek ezek a füzet alakú kis társasjátékok.

Szerencsére nagyon sokféle témában találunk már Magnetic Travel játékot, és a magyarországi kiadójuk, a Compaya társasjátékbolt folyamatosan jelenteti meg az újabb változatokat is. Így tehát egyáltalán nem nehéz megtalálni a gyermekünk életkorának való verziót, de hogy segítsünk a döntésben, bemutatjuk a legnépszerűbb mágneses társasjátékokat.

Magnetic Travel – Korallvilág

A legifjabbak számára készült a Korallvirág társasjáték, melyet 4 éves kortól kezdve lehet játszani. A csodás kivitel már önmagában figyelemfelkeltő hatású, de a kisgyerekek azért is szeretni fogják ezt a játékot, mert sok kihívást rejt számukra.

A víz alatti világban csodaszép halakat találunk, de a korallok ezeket eltakarhatják. Meg van adva, mikor melyik halacskának kell látszódnia. Hova kell tenni tehát a takaróelemeket?

Nem is olyan egyszerű megoldani a feladványokat egy 4 évesnek, így biztosan gyakran kérnek majd segítséget a szülőktől. De ez is egy remek alkalom arra, hogy közösen játsszanak.

Magnetic Travel – Noé bárkája

Nagyobb óvodásoknak való már a Noé bárkája társasjáték, amelyben az állatokat kell elhelyezni a megfelelő helyre a megadott instrukciók alapján. Ám a párok csak egymás mellett szeretnek utazni, nem szabad őket elválasztani! Máris nem olyan egyszerű a feladat!

Magnetic Travel – Varázserdő

Ez a Magnetic Travel játék már kisiskolásoknak készült, és valódi kihívást tartogat, hiszen egy utat kell építeni a varázserdőben. 9 darab lapkát kell elhelyezni a táblán az előírások szerint. Itt is egyre nehezednek a feladványok.

Minden Magnetic Travel mágneses utazójáték fejleszti a logikát, a gondolkodást és a megfigyelőképességet is.


[fbcomments]