Zöld / Közérzet · 2015.11.05.

LEOLVASÁS – E.ON volt, Főgáz lesz

Az E.ON sajtószóvivőjének, Egyházi Nikolettának a tájékoztatása szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával 2016. január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. városunkban is megszünteti egyetemes földgáz-szolgáltatói tevékenységét. A földgázfogyasztói ügyfélkört 2016. január 1. után, mint egyetemes gázszolgáltató, a Főgáz Zrt. veszi át.

A zavartalan átadás-átvételi folyamat, az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében az év hátralevő időszakában előfordulhat, hogy az E.ON és a Magáz munkatársai rendkívüli gázmérő-leolvasás céljából felkeresik az ügyfeleket.

„Az E.ON fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az ügyfelek biztonsága érdekében munkatársaik minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénzbefizetéseket nem kérnek és nem fogadnak el.”

A rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztótársaság, ahol az éves leolvasásra a szolgáltatóváltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor. A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez.

A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1.–december 31. közötti időszakban. Erről a szolgáltató szintén időben tájékoztatni fogja az ügyfeleket. A Főgáz szakemberei, munkatársai a szolgáltatóváltás kapcsán a fogyasztókat nem fogják személyesen felkeresni, a további információkról az E.ON minden ügyfelének tájékoztatást fog küldeni, minden további közlemény a www.eon-hungaria.com oldalon naprakészen elérhető.


[fbcomments]