Tech / Hasznos / Egyéb · 2023.05.16.

Lenovo Thinkpad, a prémium üzleti laptop

Ha a Lenovo Thinkpad megnevezéssel találkozik, akkor a szakavatott szem értelemszerűen az üzleti laptop fogalomkörére asszociál. Méghozzá nem véletlenül, ahogyan az ebből a bejegyzésből is ki fog derülni.

Merthogy részleteiben vesszük majd át, mi mindent érdemes tudni a brand által fémjelzett kategória készülékeiről. Sőt, azok számára is adunk néhány kézzelfogható tippet, akik épp a beszerzés lehetőségeit fontolgatják. Vágjunk is bele!

Néhány hasznos tudnivaló a Lenovo ThinkPad szériák kapcsán

Annak idején, amikor bő 30 évvel ezelőtt az IBM piacra dobta ezt a termékcsaládot, a pozícionálás már akkor is kifejezetten vállalkozások és üzletemberek számára szólt. Ez mind a mai napig nem változott.


Vagyis többek között a hasznaltlaptop.eu Lenovo Thinkpad modelljei is elsősorban ennek a célcsoportnak jelenthetik a legtöbb hozzáadott értéket. Jellemzően visszafogott, minimalista design mellett kifogástalan teljesítménnyel.

Mondhatni védjegye ezeknek a modelleknek az ikonikusnak számító piros TrackPoint, ami ugyebár az egér funkcióját tudja teljesen kiváltani. Nem szabad megfeledkezni a világ egyik legkedveltebb ergonomikus billentyűzetéről sem, amely ezeknél a laptopoknál semmivel össze nem hasonlítható gépelési élményt ad.

A Lenovo ThinkPad E széria üzleti laptopmodelljei

Az E széria kapcsán az elsőrendű ár/érték arány az, amit elsőként ki lehet emelni. Úgy is szokás hivatkozni az ide tartozó modellekre, mint a könnyebben megfizethető ThinkPad laptopok.

Ki lehet emelni az E és a drágább T, vagy P széria közötti különbség meghatározásaként, hogy tudatosan minden olyan funkciót és tulajdonságot kihagytak ezekből a gépekből, ami egy átlagos irodai felhasználó számára egész egyszerűen felesleges és szükségtelen.

Hogy mikor érdemes ebben a szériában gondolkodni? Akkor, ha nem feltétlenül szeretnénk vagyonokat áldozni egy üzleti laptop beszerzésére, viszont a ThinkPad minőségről nem szívesen mondanánk le, csak épp nem szükséges számunkra minden funkció.

Néhány fontos ismertetőjegy az L széria kapcsán

Az ebbe a szegmensbe sorolható gépeknél már egy fokkal több extra tulajdonságot lehet megemlíteni. Eklatáns példája mindennek a Lenovo “mainstream” laptopja, ami cseppálló billentyűzettel rendelkezik. 

Kiemelhető még a magas teljesítményű processzor, a szokásosnál hosszabb élettartam, a haladónak számító biztonsági funkciók megléte, a kifejezetten karcsú design, nem megfeledkezve a szabványos csatlakoztathatóság meglétéről.

Ebben a kategóriában kiknek lehet jó ötlet gondolkodni? Leginkább olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik szintén nem akarnának “bankot robbantani” a vásárlás kedvéért, ettől függetlenül mégis szeretnék azt kapni, amit egy üzleti laptop esetében azért elvárhat az ember.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]