Sport · 2022.08.04.

LÉKAI – Aki odament a pofonért

A nyári szünetben, a rekkenő hőségben hideg sört kortyolgatva valaki a homlokára csapott és azt mondhatta: gyerekek, nem sok nekünk öt (Nenadić, Mahé, Lauge, Lukács, Lékai) irányító-átlövő a keretben?

Aztán egy ideig abbamaradt a kérdés feldolgozása, hiszen az idény utáni elköszönők között nem volt ott Lékai Máté. Ezért megkapta ő is a nyári pihenőre vonatkozó, elvégzendő edzésprogramot. Ami viszont árulkodó jel volt, hogy az ilyenkor szokásos, kiosztott, névre szóló sportcuccot – még a csapat tagjaként – már nem kapta meg. 

Vagyis: Lékai, a 147-szeres magyar válogatott, az elmúlt idényben többször háttérbe szorult játékos még mindig azt gondolhatta, hogy kitölti hátralévő egyéves szerződését. Igyekszik akkor és ott segíteni, amikor és ahol kell. Mint például Szegeden a bajnoki döntőben, amikor vele is győzött a csapat. A mindent eldöntő veszprémi visszavágón viszont kikapott az együttes. Nélküle. Ott is csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy keretben sincs, mint most, hogy elmehet, ha talál magának csapatot.


Nyolc év tisztességes, becsületes szolgálat után, pláne magyar játékossal szemben talán nem így kellett volna ezt csinálni. Még akkor sem, ha lesz még rá alkalom, hogy elköszönjenek tőle és a szurkolók is, ha megtehetik. Ez most egy olyan „egyik szemem sír, a másik nevet” üggyé állt össze bennem. Szomorúvá tesz, mert egy korrekt, Veszprémért mindig küzdő harcos igazolt el, aki szintén beírta a nevét a klub 45 éves történetébe. Aki odament a pofonért, néha a fogát is adta a Telekom Veszprémért.

Viszont örülök, hogy zöld-fehérbe öltözött és a Fradit összekapva, a fiatalokat segítve, irányítva ott lehetnek a bronzéremért folytatott harcban a Füreddel és a Tatabányával versengve. Ezzel így még erősebb, jobb meccsek lesznek az NB I. élmezőnyében. És még ott a magyar válogatott is.

Még ott is rengeteget hozzá tud majd tenni. És sokan, akik szerettük technikás, gondolkodó, sokszor parádés, szellemes játékát, szerencsére többször láthatjuk is őt, amint megvillantja majd tudását. Ő tipikusan olyan spíler, akinek kiemelten kell a bizalom a kiemelkedő teljesítményéhez. 

Jut eszembe, nehogy a szezon előtt az is kiderüljön, hogy túl sok beállója (Nilsson, Blagotinšek, Sipos, Pešmalbek) is van most a csapatnak…

D. T.      

Fotó: blikk.hu

Kép forrása: MTI/MTVA

5 hozzászólás

 1. Rajnoha Arpadne szerint:

  Én is nagyon Sajnalom Matet biztos nem ezt érdemelte és így

 2. Csik Etelka. szerint:

  Szégyelhetik magukat. Miért nem lehetett ezt intelligens emberek módjára elintézni. Miért kellett sumákolni???

 3. Lakatosné szerint:

  Szomorú,hogy egy ilyen játékost méltatlan helyzetbe hoztak, a sok kispados pihenő nem az ő világa.Sokat köszönhet a Veszprém Máténak!!! Kívánom,hogy a Fradi csapatában is találja meg a helyét jó játékkal és a fiatalok segítésével. Sok sikert kívánok a továbbiakban!

 4. Horváth Èva szerint:

  Ez a Veszprém már nem az a Veszprém akit annak idején megszerettem,sumákok.Sajnos ez már csak a pénzről szól,aki a szívét lelkèt kiteszi a csapatért az nem kell.Jobban örültem volna Máténak Tatabányán,de kívánok mèg neki sok sikert a Fradiban,a Veszprémnek pedig,hogy gondolkodjon el pàr dolgon,pl mièrt nem jön a siker a BL döntőben?Nagy Laci mit keres a vezetőségben? Egy volt Forex dzurkoló

 5. Márki Laszló szerint:

  Én úgy gondolom valaki a vezetőségbe tartott tőle, erre van egyetlen tippem had ne monjam ki a nevét. Máté sok sikert és mutasd meg nekik az igazi LÉKAI MÁTÉ kézilabdázot.‍♂️

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]