Életmód · 2022.07.13.

Lehetséges a pigmentfoltok halványítása kozmetikumokkal?

A bőrön megjelenő barnás pigmentfoltok sokak számára igen zavaróak, és szívesen megszabadulnának tőlük – ez azonban cseppet sem egyszerű. A lézeres és egyéb, szalonban végzett kezelésektől viszont sokan tartanak, így ők inkább az otthoni módszereket részesítik előnyben.

Szerencsére ma már erre is van mód.

Pigmentfoltok halványítása a napi bőrápolási rutinban

A pigmentfoltokkal napi szinten foglalkozni kell, ha szeretnénk eltüntetni őket. Ugyanis még a legkorszerűbb készítmények sem képesek 1–2 nap alatt csodát tenni, így az a legfontosabb, hogy türelmesek legyünk. Az elszíneződések ugyanis nem pár hét, hanem hosszú évek alatt alakultak ki, így evidens, hogy az eltüntetésükhöz is több idő szükséges.


Ehhez használjunk speciális halványító szérumot, amit megtalálunk a Helia-D Cell Concept termékcsaládjában is. A könnyed állagú szérum két fő összetevője a TetraPeptide-30 és a GenoWhiteTM, amelyek hatékonysága a pigmentfoltok ellen már bizonyított, emellett javítják a bőr tónusát, hidratálnak, és feltöltik a ráncokat. A rendszeres használattal nemcsak a bőrkép válik egységesebbé, hanem rugalmasabb, simább és feszesebb tapintású is lesz a bőr.

A termék ezenfelül tartalmaz még Niacinamide-ot és Azeclairt is, amik szintén elősegítik a pigmentfoltok elhalványítását és a bőr fiatalosságának megőrzését.

Előzzük meg az újabb pigmentfoltok megjelenését!

A pigmentfoltok kialakulásáért legnagyobb mértékben az UV-sugárzás felelős, ami negatívan befolyásolja a bőr melanintermelését. Az UV-sugarak ellen védekezni pedig kétféleképpen lehet: vagy kerüljük a napfényt, vagy gondoskodunk a bőrünk védelméről.

Az első lehetőség értelemszerűen az esetek többségében kivitelezhetetlen, hisz nem bujkálhatunk egész életünkben „vámpírok módjára” a sötétben, ráadásul a szervezetnek bizonyos mértékben szüksége van a napfényre.

Ezért sokkal célravezetőbb a második megoldás, a bőr megóvása az UV-sugarak káros hatásaitól. Ehhez a legjobb „fegyvert” a fényvédő kozmetikumok jelentik. Ezeket érdemes az év minden egyes napján használni, még a borús, esős napokon is, hiszen az UV-sugarakat a felhők sem szűrik ki teljesen. Ha a reggeli arcápolási rutinunkba beépítjük a fényvédők használatát, máris sokat tettünk a pigmentfoltok ellen.

A meglévők halványítására pedig alkalmazhatjuk az említett speciális szérumot. E két módszer remekül kiegészíti egymást, a fényvédelem a halványítással kombinálva látványos eredményeket hozhat.

Miért alakulnak ki a pigmentfoltok?

A barnás elszíneződések akkor jelennek meg, ha a bőrben lévő melanintermelésért felelős sejtek túl sok pigmentet állítanak elő, amik összegyűlve foltok formájában jelennek meg a bőrfelszínen.

A melanintermelés egyensúlyának felborulása leggyakrabban a már említett UV-sugárzás miatt következik be, de okozhatja bőrgyulladás, illetve hormonális rendellenesség is. Ezek viszont a ritkább esetek, így a fényvédelem fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.


[fbcomments]