Közérzet · 2019.10.14.

LECSENGETT – Porga Gyula a polgármester, a közgyűlés fideszes többségű

Vége a választási csörtének. Porga Gyula a következő ciklusban is a polgármesterünk lesz, a közgyűlés fideszes többségű maradt. Porga a győzelmet nem a kampánynak tulajdonítja, sokkal inkább a városban eddig megvalósult fejlesztéseknek.

Vár rá a Modern városok program megvalósítása, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 révén adódó, úgymond páratlan lehetőségek kiaknázása, ami egyben kihívás is az egész térség számára.

A közgyűlés kemény magja is maradt, sőt még keményebb lett: a 18 tagú testületben a hatpárti összefogás hét jelöltje kapott bizalmat a választóktól.

Az új képviselő-testület tagjai, választói körzetek szerint: Katanics Sándor (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Gerstmár Ferenc (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Stiegelmaier Józsefné (Fidesz–KDNP), Guzslován Gábor (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Brányi Mária (Fidesz–KDNP), Benczik Gabriella (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Kovács Áron Zoltán (Fidesz–KDNP), Csik Richárd (Fidesz–KDNP), Bázsa Botond Lehel (Fidesz–KDNP), Halmay Gábor (Fidesz–KDNP), Hegedűs Barbara (Fidesz–KDNP), kompenzációs listáról: Czaun János (Fidesz–KDNP), Hartmann Ferenc (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Kovács Rajmund (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd), Pálinkás Roland (Fidesz–KDNP), Zakar Csaba (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd).

Ami a Veszprém Kukacot illeti, ott folytatjuk, ahol abba sem hagytuk. Elővesszük a választások előtt sorba állított kukacoskodásaink listáját, és azt tesszük, ami a sajtó feladata. Az eredményeket nem vitatjuk, az ígéreteket számon kérjük, és időnként körülnézünk a házunk tájékán.

A testületnek lesznek gondjai a közösségi közlekedéssel, a dupla körforgalommal, a királyszentistváni bűzös szemétteleppel, a brutális állapotban levő városi utakkal, a parkolási mizériával, a belváros elsivatagosításának helyrehozatalával, a sokszor beígért völgyhíd- és várlift-beruházással, a Veszprémi Petőfi Színház mindinkább sürgetővé váló felújításával, a romos belvárosi épületek felszámolásával és – noha nem tartozik közvetlenül a testület hatáskörébe – a mindinkább romló egészségügyi ellátással is. Ezen kívül nem ártana életet lehelni a belvárosba, ahol egyre több az üres üzlet és a kihalt köztér.

Részünkről sok siker kívánunk az új/régi veszprémi képviselő-testület munkájához!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!