Közérzet · 2020.07.29.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ – Nem sajtónyilvános

Meghívót továbbított szerkesztőségünknek a polgármesteri hivatal sajtóosztálya egy lakossági fórumra. A meghívó utolsó mondata: A lakossági tájékoztató nem sajtónyilvános esemény.

Ez meg hogy? Elküldenek a sajtónak egy meghívót, mert nyilván kötelességük tájékoztatni a város lakosságát arról, hogy bővítik a nyolcas út várost elkerülő részét (aminek már rég ideje volt), és eközben a meghívó utolsó sorában a szerkesztőséget tájékoztatják, hogy a fórum nem sajtónyilvános – újságíró lehetőleg tartsa magát távol. Hm, ugyan mitől is?

A lakossági fórumokról a sajtó pont azért tudósít, mert minden bizonnyal sok embert érintő téma kapcsán trombitálják össze a polgárokat, és a sajtó útján azok is tájékozódhatnak az ott elhangzottakról, akik egyéb elfoglaltságuk miatt esetleg nem tudnak részt venni az eseményen.

Csakhogy a meghívón szereplő Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., a STRABAG Építő Kft., a Magyarország jobban teljesít „fedőnevű cég” megmondóemberei és az önkormányzat sem kívánják nagydobra verni, mi a véleménye a lakosságnak a nyolcas felújításával kapcsolatosan. Várható, hogy szóvá teszik a sokat emlegetett „látóhegyi kérdést”: hogy az ott élők továbbra is a megszokott úton szeretnének a Cholnoky lakótelepről eljutni a Látóhegyre (ami eddig sem volt veszélytelen), nem pedig a több száz méterre lévő lámpás kereszteződésig kerülve.

Talán még értjük is, hogy a megrendelők, kivitelezők rendezési elvei, anyagi és politikai megfontolásai egyre ritkábban vannak összhangban a „nép” érdekeivel, kívánságaival, véleményével. De az önkormányzat miért partner abban, hogy minél kevesebb információ jusson el az érdekeltekig?

Mi ott leszünk a Cholnoky iskolában augusztus 10-én délután 5 órakor!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!