Életmód · 2018.05.19.

KUTYÁS TERÁPIA – Szavazz az ovisokra a Tescóban

A Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány nem először hallat magáról. Kiváló kezdeményezéseik mindegyike arra irányul, hogy speciálisan képzett négylábú segítőikkel a legkisebbek, a sérült emberek vagy éppen a  beteg és magányos idősek életébe lopjanak színt, szeretetet, támogatást a problémákkal való megküzdésben.

A mostani akciójuk lényege, hogy a veszprémi Ringató Óvodában és egy, még ki nem választott veszprémi vagy térségi óvoda nagycsoportosainak körében megvalósulhasson az egész tanévet felölelő, beszédkészség fejlesztő és iskolai előkészítő programjuk, természetesen a segítő kutyusok bizonyítottan hatékony közreműködésével. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, a jó szándékon kívül némi pénzre is szükség van, amit pályázatok révén próbálnak előteremteni. Most éppen a Tesco által felajánlott négyszázezer forintot pályázták meg.


Nyerni akkor fognak, ha a versenyben lévő három pályázó közül nekik sikerül a legtöbb támogató zsetont összegyűjteni a két veszprémi, valamint a várpalotai, balatonfüredi és a zirci Tesco áruházakban június 4-ig. A zsetont minden vásárlásnál a pénztárosok adják kézbe – előfordulhat, hogy kérni kell –, és nincs vele más tennivaló, mint bedobni az alapítvány nevével jelzett gyűjtőládába.

kutya, KUTYÁS TERÁPIA – Szavazz az ovisokra a Tescóban

kutya, KUTYÁS TERÁPIA – Szavazz az ovisokra a Tescóban

Május 26-án, szombaton 10–14 óra között a veszprémi nagy Tescónál az alapítvány önkénteseivel és a terápiás kutyákkal is találkozni lehet. A Hűséggel a fejlődésért elnevezésű program lassan már egy éve működik nagy sikerrel Zamárdiban, logopédus bevonásával. Amennyiben a gyűjtés sikeres lesz, Veszprém és térsége két intézményében is megkezdődhet a munka.

Az alapítvány hitvallása bárkit meggyőzhet arról, hogy érdemesek a támogatásra. Így hangzik: „Hiszünk benne, hogy az élmény alapú készségfejlesztés, a játék öröme, a játszva tanulás önfeledtsége adja az egyik legstabilabb alapot, melyre építkezhetünk: önbizalom, magabiztosság, türelem, elfogadás, önfelvállalás, sikerélmény. Feltételektől és elvárásoktól mentes fogadó környezet, ahol feloldódnak a frusztrációk, félelmek, gátlások, ahol minden gyermek – az esetleges részképesség zavar ellenére – képes, akar és hisz, vagy megtanul hinni önmagában.” Kell ennél több egy olyan kisgyereknek, aki az esetleges beszédproblémái miatt könnyen válhatna kiközösítetté vagy gúnyolódó megjegyzések céltáblájává az iskolában?

Ha egyetértenek az alapítvány célkitűzéseivel, segítsék őket zsetonos szavazataikkal június 4-ig a Tesco áruházakban!


[fbcomments]