Hasznos / Egyéb · 2023.01.19.

Kültéri medencékhez való kiegészítők

Igaz ugyan, hogy most még csak a téli hónapokban járunk, de aki szeretne nyáron már egy saját kerti medencében úszkálni, annak most kell elkezdeni a tervezést, valamint a megrendelést, hogy júniusra már készen legyen ez a várva várt különlegesség, amely egész biztosan az egész család kedvence lesz.

Medencék és kiegészítőik

Fontos megjegyezni, hogy nem csupán magát a medence vázát kell megépíteni, hanem szükség lesz néhány kiegészítőre a makulátlan működtetéshez, valamint ne feledkezzünk meg a nyarat követő hideg hónapokról sem, amikor is a medencét téliesíteni kell!

Az e-kert.hu webáruház kültéri medencekiegészítői mindenre megoldást nyújtanak. Ugyanis találunk homoktisztító berendezést éppúgy, mint takarófóliát, de a kerti bútorok is szerepelnek a kínálatban. Amennyiben a kerti medence telepítése is szóba jön, megoldható, hogy az e-kert.hu tapasztalt munkatársai az Ön segítségére siessenek, hiszen egy ilyen szerkezet összerakása igényli a megfelelő szakértelmet.


Víztisztítás és karbantartás

A homoktisztító berendezések között megkülönböztetünk közepes és nagy teljesítményű változatot, az előbbi 4, az utóbbi 10 m3 víz kiszűrésére képes egy óra alatt, de fontos tudni, hogy ezek a berendezések makro nagyságú, a víz felszínén lebegő szennyeződések kiszűrését szolgálják, a víz alapvető biológiai tisztítását nem oldják meg.

Ehhez víztisztító vegyszerekre van szükség, amelyet egy kezdő csomagban összeállítva szintén be lehet szerezni az e-kert.hu webshopból. Ez tartalmaz anyagokat a víz pH szintjének beállításához, klóros fertőtlenítéshez és algátlanításhoz. A szükséges eszközöknél meg kell még említeni az UV-C germicid lámpát, amelyet szintén érdemes lesz felszerelni a hatékonyabb művelet érdekében.

Ennek a lámpának köszönhetően előfordulhat, hogy sokkal kevesebb anyagra lesz szükség a tisztításhoz, azonban ezt még befolyásolja majd a hőmérséklet, a víz keménysége, valamint a medence használatának gyakorisága és körülményei.

A medence téliesítése

Ahhoz, hogy a medence is tudjon téli álmot aludni, a hatékony víztisztításon és porszívózáson túl szükség van például fagytestre, hogy ezzel elkerüljük a fagyok okozta károsodást a medence falainál.

Kiemelten fontos a megfelelő takaró kiválasztása, ebben is kérje szakember segítségét, hiszen a fóliának nem szabad átengedni a fényt, és megfelelően erősnek kell lennie ahhoz, hogy a téli hónapok időjárásának ellenálljon. Ezáltal az algásodás megindulásának folyamata is megelőzhető.

Kerti bútorok

A medence használata akkor lesz teljes, ha az úszkálást követően lehetőségünk van kicsit napozni, lepihenni, megszárítkozni. Ehhez elsődlegesen egy létrára is szükség van, ezt követően pedig a víznek ellenálló napozóágyak, székek, akár egy függőfotel egészítheti ki a medence körüli egyedülálló miliőt.

A napjainkban méltán népszerű rattan anyagú bútorok ellenállnak az UV-sugárzásnak, a nagy hőingadozásnak, és télre is kint lehet őket hagyni, ha nincs más lehetőség.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]