Szórakozás / Kultúra · 2019.07.05.

KÖZÖNSÉGSIKER – A Hairrel ennek a generációnak is találkoznia kell!

Állva tapsolt és tombolt a közönség a Hair tegnap esti előbemutatóján a Hangvillában. A Pannon Várszínház új előadása valószínűleg évekig nem fog lekerülni a színház repertoárjáról.

Vándorfi László rendezőt arról kérdeztük, miért ezt a musicalt és miért most vette elő.


Nagyon tehetséges énekes-zenés színházi generáció nőtt fel – mondta Vándorfi László. – Ezt már a korábbi meghallgatásokon, szereplőválogatásokon is tapasztaltam, és arra gondoltam, hogy ennek a csapatnak találkoznia kell a Hairrel, hisz róluk szól. Az az életérzés, ami megjelenik a darabban, nem múlik el, csak a hangsúlyok tolódtak el. Az ifjúság midig is az identitását keresi: miben tud hinni, miben nem, hol vannak azok a pontok, ahol egymásba kapaszkodhatnak. A Hair színpadi változatában olyan dalok is szerepelnek, amelyek a filmben nem, és főleg ezekben van benne a fiatalok útkeresése.

A rendező elárulta: magyar irodalmi szál is szerepel az előadásban, amely az egész cselekményt átmenti egy másik dimenzióba. Radnóti Erőltetett menet című versével fejeződik be az előadás.

A Pannon Várszínház előadásához új szövegkönyv készült, a dalszövegeket Marton Lívia és Likó Marcell fordították le újra, a librettót Vándorfi László írta meg, az amerikai és a magyar jogtulajdonos pedig mindent jóváhagyott.

Egész pályám során foglalkoztam fiatalok nevelésével, képzésével, és úgy érzem, ez a bemutató jelentős állomása ennek a tevékenységemnek – fejezte be az igazgató-rendező.

Galériánk bepillantást enged az előadás néhány jelenetébe. A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.


[fbcomments]