Közérzet · 2020.10.05.

KÖZLEMÉNY – Van lakossági igény a Cholnoky és a Látóhegy közötti kapcsolat megteremtésére!

Több száz aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy a 8-as főút Veszprém déli elkerülő szakaszának átépítéséhez kapcsolódóan a Cholnoky városrész és a Látóhegy között aluljáróval legyen biztosított a gyalogos és kerékpáros közlekedés, tehát van lakossági igény a Cholnoky városrész és a Látóhegy közötti kapcsolat megteremtésére!

Az aláírásgyűjtés másik témája az volt, hogy az átépítés során kerüljön távolabb a körforgalom a Kalmár téri lakásoktól.


A vírusveszélyes időszak ellenére összesen mintegy 900 támogató aláírás szerepel a két kezdeményezésen. Ez jórészt személyes gyűjtés eredménye.

Összehasonlításként: annak idején a városvezetés az „uszoda konzultáció” kapcsán 28 ezer ívet küldött szét a városban. Akkor 1948 kérdőív érkezett vissza.

Ehhez mérten most a 900 aláírás jelentős számnak mondható.

Bízunk benne, hogy a városvezetés, miként a színházkerti parkolóház építése elleni tiltakozáskor, ezúttal is figyelembe veszi a veszprémiek véleményét és nem zárja el a Látóhegyet a Cholnoky városrésztől.

Ha az Almádi úti csomópont lezárása után, utólag lehetett döntést hozni az elterelő útról, akkor még időben vagyunk az aluljáróról és a Kalmár téri körforgalomról is a lakossági igényeket figyelembe vevő döntést hozni.

Ennek reményében adjuk át a petíciókat Porga Gyula polgármesternek.

Veszprém, 2020. október 5.

Benczik Gabriella

Gerstmár Ferenc

Hartmann Ferenc

önkormányzati képviselők

unnamed


[fbcomments]