Szórakozás · 2020.08.05.

KÖZLEMÉNY – Elmarad a Bakony-Balaton Gasztroünnep

A Veszprém Megyei Önkormányzat vezetése úgy döntött, az állampolgárok biztonsága érdekében lemondja a szeptember 5-re és 6-ra, Csopakra tervezett Bakony-Balaton Gasztroünnep rendezvényét – írja közleményében Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

Bár Magyarországon a helyzet stagnál, a fertőzésszám kifejezetten alacsony, sok helyen már megindult a koronavírus egy erős második hulláma. Romlott a helyzet például Szerbiában, Romániában, Koszovóban, Albániában és Montenegróban, de a helyzet romlása világtendencia.


A Magyar Kormány legutóbbi ülésén arról döntött, hogy nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, indoklásuk szerint bármilyen módosítás kockázatos lenne.

Mérlegelve a fentieket, a Veszprém Megyei Önkormányzat vezetése úgy döntött, az állampolgárok biztonsága érdekében lemondja a 2020. szeptember 5-re és 6-ra, Csopakra tervezett Bakony-Balaton Gasztroünnep rendezvényét.

A program megrendezésére hónapok óta lelkesen készültünk. A Trianoni- emlékév kapcsán szerettük volna vendégül látni határon túli magyar barátainkat is. Megismerve a járványügyi helyzet aktuális helyzetét –fájó szívvel – úgy döntöttünk: nem kockáztatunk. Az elsődleges cél a második hullám megelőzése, honfitársaink biztonsága. Az esélyét sem szabad megadni annak, hogy bárki a rendezvény keretében fertőződjön meg.

Bízunk abban, hogy jövőre, a járvány elmúltával újra együtt lehetünk a bográcsok mellett, finom bakonyi vad- és gombaételek társaságában!

Addig is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Polgárdy Imre elnök

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése


[fbcomments]